Jong

Tornee..

In Stiefmoeders! door Artemis vecht Julia tegen de komst van een nieuwe moeder. Vanaf 4 jaar. Vrijdag in Middelburg (Schouwburg), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), zondag in Amersfoort (De Lieve Vrouw).

Stellaluna gaat over vegetarische vleermuizen en een verdwaalde babyvleermuis. Een voorstelling met poppen, zangers, muzikanten en dansers, synchroon vertaald in gebarentaal, dus ook voor doof publiek vanaf 5 jaar. Vrijdag in Drachten (De Lawei), zondag in Utrecht (Blauwe Zaal), woensdag in Dordrecht (Kunstmin).

Nog bij moeder is de theaterbewerking van het beroemde boek Ot en Sien. Vanaf 4 jaar. Zaterdag in Zwolle (Papenstraattheater), zondag in Spijkenisse (De Stoep), woensdag in Hoogeveen (De Tamboer).

Ze verdienen hun brood met liedjes en een echt draaiorgel en ze zijn vader en zoon. Foppe en Douwe is een voorstelling van Theatergroep Maccus. Vanaf 4 jaar. Zondag in Arnhem (Schouwburg), woensdag in Amsterdam (De Krakeling).

Sliepie woont in een vuurtoren. Hij is bang voor het donker. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Zondag in Voorburg (De Tobbe), woensdag in Amsterdam (Ostadetheater).

Het is bedtijd, maar Joep knutselt verwoed aan een kijkdoos. Zijn moeder is morgen jarig, dan is zij de koningin. Theater Terra speelt Koninginnesoep, vanaf 4 jaar. Zondag in Zeewolde (Theater Arcade), woensdag in Kerkrade (Wijngrachttheater).

Wijnand Stomp vertelt in De Olifantensteen over een beroemde steenhouwer die het mooiste beeld van alle tijden gaat maken. Vanaf 6 jaar. Zondag in Tilburg (Schouwburg), woensdag in Weesp (Wesopa).

Acteurs en poppen vrolijken in Spiegelbeeld van Virga Lipman een oude koning op. Vanaf 4 jaar. Zondag in Den Bosch (Theater Bis), woensdag in Wageningen (Junushoff).

Frank Groothof bewerkte Purcell's opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur tot een familievoorstelling met live muziek. Vanaf 7 jaar. Zaterdag in Laren (Singer Concertzaal), zondag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Amsterdam

Naar Filoktetes is een bewerking van de Griekse tragedie van Sophocles. Door de Vlaamse groep Het Paleis. Vanaf 9 jaar. Zondag in De Brakke Grond.

Hakken doe het beste in een Aussie, in een spijkerbroek gaat het niet zo vloeiend. Raptrap van Artisjok/Nultwintig wordt gespeeld door twaalf jongeren van allerlei nationaliteiten. Vanaf 12 jaar. Vrijdag en zaterdag in De Krakeling.

Bijna was ik goed van Huis a/d Amstel gaat over gehandicapte mensen voor wie gewone dingen niet vanzelfsprekend zijn. Regie: Liesbeth Coltof. Vanaf 9 jaar. Zaterdag de laatste voorstelling in Huis a/d Amsteltheater.

Den Haag

Terwijl het orkest een aantal korte en sappige muziekframenten speelt, worden de verrichtingen van dirigent en musici weergegeven op een levensgroot scherm, afgewisseld met andere, prikkelende, beelden. Het Residentie Orkest o.l.v. Ernst van Tiel 'zapt door de muziek', vrijdag om 18 en 19.30 uur in de Philipszaal.

Hilversum

In het NAA Omroepmuseum (Oude Amersfoortseweg 121) t/m 9 januari 2000 Mediakids, een tentoonstelling met de 'mooiste kinderprogramma's op radio en televisie', toen en nu.

Meer over