Jong

DANS..

De grote voelshow (10+): de dansers van DOX sleuren de kijker mee in het doolhof van prille liefde. Vanavond t/m zaterdag (19.30u) in De Krakeling, Amsterdam

Kylian4Kids (8+) door Introdans met vijf aangepaste balletten van Jirí Kylián, waaronder Stamping Ground en Sechs Tänze. Zaterdag (19u) in de Leidse Schouwburg, zondag (14.30u) in Doetinchem (Amphion) en 8 november (19u) in Amsterdam (Stadsschouwburg).

No Kidding (4+), een intense dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Zondag (14.30u) in De Krakeling, Amsterdam.

THEATER

Heksen (8+), de avonturen van het weesjongetje Boy (naar het befaamde boek van Roald Dahl), vol humor en gegriezel. Vandaag (19.30u) in IJmuiden (Schouwburg Velsen), zaterdag (19u) in Nijmegen (Stadsschouwburg) en zondag (15u) in Bergen op Zoom (De Maagd).

Perô of de geheimen van de nacht (5+) van Speeltheater Holland is terug op het repertoire. Naar het boek van Michel Tournier, over een bakker met liefdesverdriet. Zondag (14.30u) in Agnietenhof, Tiel en woensdag (14.30u) in Stadsschouwburg, Eindhoven.

Alleen voor grote mensen (7+): jeugdtheaterhuis BonteHond en Golden Palace verbouwen de Metropool in Almere voor een feestje dat glorieus uit de hand loopt. Vrijdag en zaterdag (19u) en zondag (14.30u) in De Metropool, Almere.

Dochters van Lear (8+) in een vrije bewerking van Shakespeare verplaatst TgMax Lears dochters naar een schamel restaurant. Zondag (14u) in De Stoep, Spijkenisse en woensdag (15u) in Kunstmin, Dordrecht.

Het Mysterie van Villa Fantoom (6+) van poppenspeler Ila van der Pouw gaat over spoken, die in opstand komen tegen de verkoop van hun villa. Woensdag om 14.30u in De Meervaart, Amsterdam.

Knuffelbos (2+) van Cees Brandt is een muzikaal kijkspel over twee meisjes, die een roze kale boom nieuw leven in blazen. Zondag (15u) in De Hofnar, Valkenswaard.

De worstelaar (8+) van Theater Gnaffel is poëtische slapstick over een oude worstelaar die een bejaardenhuis op stelten zet. Zondag (14.30u) in De Hanzehof, Zutphen.

MUZIEK

En nu stil..., workshop en meespeelconcert voor kinderen van 7 tot 12 jaar door Slagwerkgroep Den Haag, zaterdag om 12 uur in de Noorderkerk in Amsterdam.

Pierlala, een theatraal kinderconcert door Caroline Erkelens (sopraan) en Anne Nydam-Koene (harp) met medewerking van Adriaan Jaeggi (schrijver), zaterdag (15.30u) in Concertgebouw, Amsterdam.

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, waar kinderen (7-11 jr) kunnen spelen met geluid. Je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en speciale computers. Tel. 020-7882000 of klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

MUZIEKTHEATER

Oebele!, een show met liedjes uit de befaamde tv-serie uit de jaren zeventig door VOF de Kunst en Joris Lutz. Vrijdag (19u) en zondag (17u) in Schouwburg, Tilburg.

Kikker in de wolken (4+) door Theater Terra is een vervolg op Kikker, de musical, naar de verhalen van Max Velthuijs. Zondag (14.15 en 16.15u) in Zaantheater, Zaandam en woensdag (14 en 16u) in De Lampegiet, Veenendaal.

Kommer en Courage (8+) door Jeugdtheater Sonnevanck gaat over twee Tukkers, die in het gevolg van Napoleon tegen de Russen ten strijde trekken. Zondag om 15u in LAKtheater, Leiden.

Thomas (9+) van Xynix Opera is gebaseerd op het boek Van alle dingen van Guus Kuijer, over geluk en geloof. Muziek van Jeff Hamburg. Zaterdag (19.30u) en zondag (14u) in Philharmonie, Haarlem en woensdag (14.30u) in De Vest, Alkmaar.

Mijn speelgoed (4+), de komst van een nieuw broertje verandert het bestaan van computergekke Bas compleet. Een muzikale familievoorstelling van Virga Lipman. Zaterdag (14u) in Heemskerk (De Cirkel), zondag (14u) in Utrecht (Stadsschouwburg), woensdag (14.30u) in Zaltbommel (De Poorterij).

TENTOONSTELLINGEN

Ster in de stad geeft een indruk van het leven in de Indiase miljoenstad Bombay. Je maakt een Bombaytour naar de sloppenwijken en de rijke buurten. Met muziek, film, dans en veel voorwerpen waan je je in een andere wereld. Tot eind maart 2007 in het Tropenmuseum Junior, Amsterdam. Voor de tours is reserveren raadzaam. Zie ook: www.tropenmuseumjunior.nl

We spelen circus, bijzondere voorwerpen uit de collectie van het Speelgoedmuseum in Deventer, nog t/m zondag 5 november. Tel. 0570-693786.

Meer over