jong

DANS..

Stamping Sounds van Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit zeschoreografieën, waaronder nieuwe stukken van Delcroix en Battle, StampingGround van Kylian en Two Sections van Nils Christe. Vanavond in GoudseSchouwburg, zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), zondag in Zoetermeer(Stadstheater), 8 maart in Meppel (Ogterop).

THEATER

Hannah & Hannah (12+) van John Retallack door het Muztheater. Regie:Corrina Manara. Een internationaal bekroond stuk over de geheimevriendschap van twee meiden, de een uit Nederland, de ander uit Kosovo.Vanavond in het Zaantheater, Zaandam.

Botje (4+) door Kwatta, regie: Josée Hussaarts. Mevrouw Botje ligtoverhoop met haar huishoudelijke apparaten. Vandaag t/m 5 maart in HetBadhuis, Nijmegen.

Van binnen moet je wezen (8+) door Blauwe Engel en Woelige Baren. Regie:Noël Fischer. Een vrolijk en zielig sprookje over de fantasierijke Saardie zich niet thuis voelt bij de mensen en daarom een andere wereldverzint. Zondag in Kikker, Utrecht.

Riket met de Kuif (5+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink.Beeldend theater naar het sprookje van Moeder de Gans. Zondag in Het Park,Hoorn; woensdag in De Vest, Alkmaar.

De Sjeik is rijk (7+) door Theater Artemis. Tekst: Kamiel Vanhole.Regie: Floor Huygen. Een Nederlandse sporter belandt in het rijk van desjeik. Die ziet wel toekomst in hem. Maar voor hoe lang? Zondag in deRotterdamse Schouwburg.

Vuurtoren wacht (4+), concept en regie: Gienke Deuten. Een muzikaalsprookje over een vuurtorenvrouw die alleen achterblijft als haar matroosis uitgevaren. Zondag in De Tobbe, Voorburg; woensdag in het Ostadetheater,Amsterdam.

Darkside (14+) door Dox. Idee en choreografie: Sassan Saghar Yaghmai.Regie: José van Tuijl. Ben je in staat iemand te pijnigen of zelfs tedoden? Waar ligt de grens? Vanavond in de Leidse Schouwburg en dinsdag inDe Meervaart, Amsterdam.

Zand erover (14+) door Het Laagland. Twee broers nemen afscheid van hunvader in een cabareteske, tragikomische voorstelling. Vanavond, vrijdag enzaterdag in het Rozentheater, Amsterdam.

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Vrijdag in de Schouwburg, Tilburg; zaterdag in DeKrakeling, Amsterdam; zondag in het Singer Theater, Laren; woensdag in HetPark, Hoorn.

Lijk (14+) van Esther Gerritsen door Het Syndicaat. Regie: DaniëlleWagenaar. Thriller waarin tijdens een gezellig familieweekend in de tuineen leeg graf wordt ontdekt. Voor wie is dat bedoeld? Vanavond in TheaterZuidplein, Rotterdam; vrijdag in Het Park, Hoorn; zaterdag in Theater a/hSpui, Den Haag.

MUZIEKTHEATER

Oroek of zout in je snuit (8+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Concept enregie: Flora Verbrugge. Muziektheater over de zee, een oude zeehond en deonthulling van een geheim. Zondag in de Toneelschuur, Haarlem; woensdag inDe Lawei, Drachten.

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Over tantes die ogenals lieve oma's, terwijl ze alle kinderen uit de weg willen ruimen.Gebaseerd op films van Hitchcock. Vrijdag in De Lawei, Drachten.

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran (9+) gaat over de vriendschaptussen een joodse jongen en een kruidenier die moslim is. Tekst:Eric-Emmanuel Schmitt. Door René Groothof en percussionist Sjahin During.Zondag in Jeugdtheaterhuis, Gouda.

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en eentangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk,maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zaterdag in De Meerse,Hoofddorp; zondag in de Schouwburg, Amstelveen.

Annie (6+) door V & V Entertainment. Lekker ouderwetse musical, grootsopgezet, over het weesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vanavond t/mzondag in Chassé Theater, Breda; dinsdag en woensdag in Stadsschouwburg,Utrecht.

MUZIEK

Roald Dahls Roodkapje van Patterson door Rotterdams PhilharmonischOrkest o.l.v. Otto Tausk m.m.v. Joost Prinsen (verteller), zondag om 14.15en 16 uur in De Doelen, Rotterdam.

Kan een kwartel noten balken?, (6+) kijkconcert door Romeo Kwartet,zondag om 13 en 15.30 uur in Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht.

TENTOONSTELLINGEN

Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over Iran met duizend-en-éénvoorwerpen, verhalen en klanken in het Tropenmuseum in Amsterdam.Rondleidingen op wo za zo vanaf 11u, nog t/m 26 maart. Tel. 020-5688233(www.tropenmuseumjunior.nl).

Meer over