Jong

THEATER..

Hans en Grietje (6+) door jeugdtheater Sonnevanck en het Nieuw Ensemble. Regie en concept: Flora Verbrugge. Bejubeld muziektheater over het aloude sprookje in reprise. Woensdag in Podium Twente in Enschede.

Badgasten (6+) door Theatergroep Kwatta. Tekst: Fenneke Wekker. Regie: Josee Hussaarts. Een rijke familie arriveert in een tropisch paradijs. Maar het wordt een rotvakantie. Vanavond, zondag en woensdag in Het Badhuis in Nijmegen.

Meisjes zijn niks (8+) door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Een cabareteske voorstelling over verliefd zijn en stoer doen. Zondag in Huis a/d Amsteltheater in Amsterdam. Woensdag in Theater Kumulus in Maastricht.

Hond in de Nacht (9+) door Speeltheater Holland. Regie, decor en poppen: Onny Huisink. Een theaterdetective met poppenspel, toneel en video animatie. Zondag en maandag in Speeltheater Holland in Edam, woensdag in het Kruithuis in Groningen.

De liefde van de zeven poppen (7+) door Theater Gnaffel. Een poppenvoorstelling naar het boek van Paul Gallico. Over Mouche die met poppen langs de kermissen trekt. Zondag in Diligentia in Den Haag.

Reis naar de steppe (6+) door Max Tak en Max van den Burg. Naar een novelle van Toon Tellegen, bewerking Suzanne van Lohuizen. Over een Russische grootvader met bizarre verhalen. Een voorstelling voor neushoorn en orkest. Zondag in De Lawei in Drachten.

Toet, de kleine farao (4+) door Virga Lipman. Toet woont in het land van de pyramides, maar hij moet eten van de vuilnisbelt. Tot hij ziek wordt. Zondag in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, dinsdag in De Veste in Delft.

De nieuwe kleren van de keizer (6+) door Het Woeste Woud. Een eigentijdse bewerking van het beroemde sprookje van Andersen waarin de keizer een meneer is met een postorderbedrijf. Vanavond in het Ostadetheater in Amsterdam, zondag in het Poppentheater in Amstelveen.

DANS Buurmans Gras is een grappige en ontroerende dansvoostelling door van Sanne van der Put over het verlangen ergens anders te willen zijn, t/m 9 januari in Den Haag (Theater aan het Spui).

MUZIEKTHEATER De Zevensprong (7+) is een familiemusical van Dick van den Heuvel naar het boek van Tonke Dragt over een gruwelijke graaf en een verborgen schat. Muziek: Fons Merkies; tekst: Koen van Dijk. Vanavond en vrijdag in Hengelo (Rabotheater), 4 en 5 januari in Tilburg (Schouwburg).

TENTOONSTELLINGEN Kerstballen zelfportret en kerstballen speurtocht, maak je eigen vreemde zelfportret op een kerstbal net als graficus Escher dat deed met zijn zelfportretten in een spiegelende bol. Ook is er een kerstballenspeurtocht door het hele Paleis, t/m 9 januari in Escher in het Paleis, Lange Voorhout 74, Den Haag (www.escherinhetpaleis.nl).

Witte Wereld, bouw je eigen witte gebouw tijdens deze vakantieworkshop met wit karton, marshmallows, popcorn, piepschuim of suikerklontjes. Vandaag en 4 t/m 6 januari van 14 tot 16 uur in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam, Museumpark 25 (www.nai.nl).

Meer over