jong

DANS..

Stamping Sounds van Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit zes choreografieën, waaronder Stamping Ground van Kylian en Two Sections van Nils Christe. Zaterdag in Deventer Schouwburg, zondagmiddag in Doetinchem (Amphion).

Hera , door Danstheater Aya, van Wies Bloemen, laat stoere meiden zien, die ook kunnen stuntelen. Vanavond om 19.30u in de Toneelschuur, Haarlem.

THEATER

Puur Natuur (8+) door Theater De Citadel. Tekst en regie: Feico Sobel. Waarom praten mensen zo graag met dieren? Houden dieren eigenlijk wel van mensen? En hoe dierlijk zijn wij? Zaterdag en zondag in het Citadeltheater, Groningen.

Kerto en de zeekoningin door theatergroep Delta gaat over een jongen die de wraakzuchtige koningin van de oceaan gunstig wil stemmen. Tekst: Imme Dros. Regie: Wim Meuwissen. Zondag en woensdag in Tropentheater, Amsterdam.

Nog even nog even nog (5+) door Het Laagland. Tekst: Bouke Oldenhof. Regie: Silvia Andringa. Over een prinsje dat geboren moet worden, maar niet durft. Zaterdag in het Laaglandtheater, Sittard; zondag in het Zaantheater, Zaandam; woensdag in De Muzeval, Emmen.

Hannah & Hannah (12+) van John Retallack door het Muztheater. Een internationaal bekroond stuk over de geheime vriendschap van twee meiden, de een uit Nederland, de ander uit Kosovo. Woensdag in Stadsschouwburg, Utrecht.

Het Slot (4+) door Theatergroep Wederzijds. Concept en regie: Ted Keijser. Een beeldende, muzikale voorstelling gebaseerd op de sprookjes van Andersen en Grimm. Zondag in Theater Kumulus, Maastricht; woensdag in het Kruithuis, Groningen.

Riket met de Kuif (5+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink. Beeldend theater naar het sprookje van Moeder de Gans. Zaterdag in Speeltheater Holland, Edam; zondag in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

De Sjeik is rijk (7+) door Theater Artemis. Tekst: Kamiel Vanhole. Regie: Floor Huygen. Een Nederlandse sporter belandt in het rijk van de sjeik. Die ziet wel toekomst in hem. Maar voor hoe lang? Vrijdag in de Maaspoort, Venlo; zaterdag in het Ideatheater, Soest; zondag in de Schouwburg, Arnhem; woensdag in Theater a/d Parade, Den Bosch.

Love (6+) door Theatergroep Max. Regie: Moniek Merkx. Improvisatievoorstelling over de liefde. Liefde kan je bestormen, als een bom binnenvallen en soms heel onhandig zijn. Vrijdag in Theater De Stoep, Spijkenisse; zondag in het Grand Theatre, Groningen.

MUZIEK

Kleuter Sinfonietta, zaterdag (10 en 12u) kunnen kleuters en hun ouders kennismaken met musici van Amsterdam Sinfonietta.

Ten oosten van de zon, ten westen van de maan (6+) muzikaal sprookje door o.a. Christiane Belt (viool), Krista Vincent (piano) en Diego Espinosa (percussie), zaterdag om 13.30 en 15.30 uur in Concertgebouw, Amsterdam.

Drummen en dansen! (2+) door o.a. Dirk Wachtelaer en Renato Freyggang op drums, Eko Noah (dans), zondag om 11, 13.30 en 16 uur in Vredenburg, Utrecht.

MUZIEKTHEATER

Igor (10+) door Stella Den Haag en het Residentie Orkest. Tekst en regie: Hans van den Boom. Muziek: Stravinsky. Igor, een arme slagersjongen zorgt voor zijn moeder en probeert zijn verdwenen zusje op te sporen. Zaterdag in De Lawei, Drachten; zondag Stadsschouwburg, Groningen.

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Over tantes die ogen als lieve oma's, terwijl ze alle kinderen uit de weg willen ruimen. Gebaseerd op films van Hitchcock. Zaterdag in De Krakeling, Amsterdam; zondag in De Nobelaer, Etten-Leur.

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran (9+) gaat over de vriendschap tussen een joodse jongen en een kruidenier die moslim is. Tekst: Eric-Emmanuel Schmitt. Door René Groothof en percussionist Sjahin During. Vrijdag in De Nieuwe Vorst, Tilburg; zaterdag in de Schouwburg, Rotterdam; zondag in Orpheus, Apeldoorn.

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en een tangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk, maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Vrijdag in Parkstad Theater, Kerkrade; zaterdag in het Posthuistheater, Heerenveen; zondag in De Meervaart, Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

We spelen circus, bijzondere voorwerpen uit de collectie van het Speelgoedmuseum in Deventer, t/m 5 november. Tel. 0570-693786.

Meer over