jong

FESTIVAL..

Wereldkinderfestival met veel dans, zang en muziektalent uit de Oriënt. Met Roma-muziek en dans van de Sulukule Kids, buikdans en nieuwe dansen op oude klanken van Anatolia Junior Fire, workshops en Turkse verhalen. Vrijdag om 19.30u in Schouwburg Odeon, Zwolle en tot slot zondag vanaf 13 uur in Oosterpark, Amsterdam. Zie ook: www.wereldkinderfestival.nl

THEATER

Plaza Urbania, nieuwe familievoorstelling van Circus Elleboog uit Amsterdam. Met jongleurs, acrobaten, evenwichtskunstenaars en veel meer. Op 17 en 18 juni in Podium Mozaïek, Amsterdam.

Hakim treedt woensdag om 13.30 én 15.30 uur op in het Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam.

Puur Natuur (8+) door Theater De Citadel. Tekst en regie: Feico Sobel. Waarom praten mensen zo graag met dieren? Houden dieren eigenlijk wel van mensen? En hoe dierlijk zijn wij? Vrijdag in het Citadeltheater, Groningen.

Kinderflamenco door Teresa Jaldón, zaterdag om 15 uur in Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en een tangodans-duo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk, maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zondag in het Openluchttheater, Assen.

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. Tom Poes redt een verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list. Met Jon van Eerd als Bommel. Laatste voorstellingen: vrijdag om 20.30u en zaterdag om 14.30u in Openluchttheater Caprera, Bloemendaal. Bovendien zijn er tekeningen van Marten Toonder te zien en geeft een Bommel-kenner antwoord op al je vragen.

MUZIEK

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan `t IJ in Amsterdam, waar kinderen (7-11 jr) kunnen spelen met geluid. Je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en speciale computers. Tel. 020-7882000 of klankspeeltuin@muziekgebouw.nl.

TENTOONSTELLINGEN

De Kleine Biennale, nieuw werk van tien kunstenaars, speciaal voor kinderen. Van o.a. André van Bergen, Ingrid Mol, Mark Bain, Meschac Gaba, Hester Oerlemans en Wouter van Riessen. Om mee te spelen, maar soms ook alleen om te bewonderen. Fort 't Hemeltje, Fortweg 11, Houten. Nog tot en met 18 juni, za 11-22u zo 11-20u (www.dekleinebiennale.nl).

Opscheppen kun je in het Rotterdamse Museum Zuidwijk, de nieuwe locatie van Villa Zebra in Charlois. Elke woensdag t/m 5 juli zijn er van 14 tot 16 uur workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar over de geschiedenis van hun wijk. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Bang Bootje (4+) in Villa Zebra gaat over een bootje dat niet in het water durft. Hoe kun je hem daarmee helpen? Ted van Lieshout bedacht vragen, die over kunst gaan of over muziek. In Villa Zebra, Rotterdam, t/m 1 september; tel. 010-2411717.

Meer over