Jongtips

Maandag (14+) door Huis aan de Amstel. Tekst: Annemarie Prins. Regie: Annechien Koerselman. Een meisje vertrouwt iemand haar geheim toe....

Norway Today (16+) door De Citadel. Regie: Maaike van Langen. Twee mensen besluiten samen een eind aan hun leven te maken door van een berg in Noorwegen af te springen. Maar het loopt anders. Vanavond en vrijdag in De Citadel in Groningen.

Blauw of iets voor aan de muur (7+) door MAX.XM. Tekst: Moniek Merkx. Geestige dialogen tussen twee heren over zieners en kijken, rood en groen en een groot, wit schilderij. Zaterdag in Orpheus in Apeldoorn, zondagmiddag in de Rotterdamse Schouwburg.

Verhuizen (6+) door Loes Hegger. Een voorstelling vol beweging over weggaan en afscheid nemen, over holle kamers en volle dozen. Zondag in Schouwburg Arnhem.

Wissewaswinkel (8+) door Tafel 5 en De Toneelschuur. Regie: Aike Dirkzwager. Ferdinand, handelaar in droom-en wondergoed probeert Alice te verleiden door allerlei geks uit zijn verzameling aan te bieden. Zaterdag (19u) in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Peuter 6-daagse, van 2 t/m 7 december om 11 en 13 uur voorstellingen voor de allerkleinsten in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Met o.a. poppentheater van Jacobus Wieman en Damiët van Dalsum, Majel Lustenhouwer en Danstheater Retteketet.DANS Blikjesbende (6+) van Andreas Denk (Hans Hof Ensemble) door De Meekers. Een bende raakt betrokken bij de duistere praktijken van een smokkelaarsbende. Zaterdag in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel, 2 december in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Kicks (12+) door Danscombinatie4 (Aya, Ish en De Meekers). Drie dansgroepen op zoek naar de ultieme kick. Vanavond in het Fortis Theater a/d Schie in Schiedam, vrijdag in De Meerse in Hoofddorp.

MUZIEK Sinterklaasconcert (2+) door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en David Kweksilber, Peter Drost, Roberto de Groot en Jim de Groot. Op 3 december om 15 uur in Concertgebouw, Amsterdam.

Buenas Dias (4+), Sinterklaasvoorstelling door De Band krijgt Kinderen. Zondag in de Rotterdamse Schouwburg, woensdag in De Meervaart in Amsterdam. TENTOONSTELLINGEN 50 Jaar Gouden Boekjes, tentoonstelling over prentenboekentreeks met inmiddels beroemde titels als De Gele Taxi, Pietepaf, het circushondje en Wim is Weg. Tot en met 28 februari in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen; dagelijks van 10-17u.

Tel. 0228-351111 (www.zuiderzeemuseum.nl).

Het Grote Sekse-Experiment, de meiden tegen de jongens (8+), interactieve tentoonstelling in het Museon in Den Haag die aan de hand van persoonlijke experimenten inzoomt op de verschillen tussen mannen en vrouwen. De bezoeker ontvangt een armband met een unieke streepjecode. Hiermee wordt de persoonlijke score geregistreerd. Tot en met 21 maart. Tel. 070-3381339 (www.museon.nl).

Met Kuifje naar de Inca's (7+) in Leids Museum voor Volkenkunde. Kuifje fungeert als gids in deze tentoonstelling over de Inca's. Uitgangspunt vormen Hergé's De zeven kristallen bollen en Kuifje en de zonnetempel. Tot en met 29 augustus 2004; di t/m zo 10-17u.

Max Velthuijs (4+), dubbeltentoonstelling in het Letterkundig Museum in Den Haag over Max Velthuijs, de geestelijke vader van de Kikker-boeken. Tot en met 29 februari (de kindertentoonstelling duurt t/m 1 augustus 2004); di t/m vr 10-17 uur za zo en feestdagen 12-17 uur. Tel. 070-3339666 (www.letterkundigmuseum.nl).

De wereld van de Zwartvoet Indianen (6+), tentoonstelling over de magische wereld en cultuur van de Zwartvoet Indianen uit Noord-Amerika. Met ruim 290 authentieke voorwerpen als tooien en amuletten. Tot en met 11 januari in De Kunsthal in Rotterdam; di t/m za 10-17u zo 11-17u (www.kunsthal.nl).

Neo Leo, tentoonstelling over Ludwig II, 'de gekke koning van Beieren', die kastelen en paleizen na liet bouwen om zijn dromen te verwezenlijken. Met workshops en activiteiten voor kinderen (6-12 jaar). Tot en met 4 januari in het Centraal Museum in Utrecht.

Meer over