Jongtips

THEATER..

De Luchtacrobaat (4+) door Cees Brandt. Een oude acrobaat wil nog een keer vliegen. Zondag in Markant in Uden, woensdag in De Krakeling in Amsterdam.

De 3 Musketiers (7+) door Theater Artemis. Regie: Matthijs Rümke. Avontuurlijke voorstelling naar de boeken van Alexandre Dumas. Vrijdag in De Veste in Delft, zaterdag in Stadsschouwburg Utrecht, zondag in de Rotterdamse Schouwburg, woensdag in Stadsschouwburg Velsen.

Meisjes zijn niks (8+) door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Cabareteske voorstelling over verliefd zijn. Vrijdag in Huis a/d Amstel in Amsterdam, zaterdag in Provadja Alkmaar, zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, woensdag in de Kunstmin in Dordrecht.

Voor het donker wordt (14+) door Huis aan de Amstel, regie Liesbeth Coltof. Jonge neonazi is in elkaar geslagen en zoekt hulp bij een psychiater. Een jood. Vrijdag, zaterdag en woensdag in het Rozentheater in Amsterdam. Vrijdag na afloop 'speakers corner' met dichter Ruben van Gogh en schrijvers Dave Goldstein en Rahid Novaire.

Speedrun (14+) door Het Syndicaat. Regie: Daniëlle Wagenaar. Over vrienden, sex, verlangen en swingen. Vanavond in De Toneelschuur in Haarlem, vrijdag in het Chassé Theater in Breda, zaterdag in de Twentse Schouwburg in Enschede, woensdag in Theater Kikker in Utrecht.

Zabibi en Muzalifa (10+) door Theatergroep Wederzijds. Regie: Feico Sobel. Over twee meisjes uit Afghanistan. Zaterdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, woensdag in De Harmonie in Leeuwarden.

Poppentje on tour (4+) door Speeltheater Holland. Poppentheater met de held uit Villa Achterwerk. Vanavond in De Harmonie in Leeuwarden, zondag in De Toneelschuur in Haarlem.

Gilgamesh (7+) door Frank Groothof en het Charivari Trio. Muzikaal verhaal over oeroude geschriften. Zondag in Het Park in Hoorn, woensdag in het Rabotheater in Hengelo.

MUZIEKTHEATER

Tijl Uilenspiegel (7+) door Opus One. Danstheater over de Vlaamse Robin Hood. Vanavond in het Lucent Danstheater in Den Haag, vrijdag in de Muzeval in Emmen, zaterdag in Gooiland in Hilversum, zondag in het Fulcotheater in IJsselstein, woensdag in De Kom in Nieuwegein.

Bas de Sax (6+) door Filmorkest Max Tak, dat veel te stellen heeft met de slordige toneelmeester. Zaterdag in De Lawei in Drachten, zondag in 't Speelhuis in Helmond, woensdag in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel.

DANS

Superstars (7+) door Introdans voor de Jeugd. Welk kind droomt er niet van om een superster te zijn. Zondag in de Leidse Schouwburg.

TENTOONSTELLINGEN

Op zoek naar verloren dromen, een 'droomwerkplaats' in het Stedelijk Museum Alkmaar met gebruik van digitale camera's en computers. Elke zondagmiddag (t/m 27 maart) workshops van 14 tot 16 uur. Zie ook: www.verlorendromen.nl

Zeven mouwen en een dikke kont (6+) in het Centraal Museum in Utrecht. Kinderen kunnen kleding uitproberen uit de collectie. Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er workshops. Tot en met 22 juni. Tel. 030-2362362.

Meer over