Jongtips

THEATER Love (6+) door Theatergroep Max. Hoe ontluikende liefde het menselijk gedrag behoorlijk kan ontregelen. Tekst en regie Moniek Merkx....

Ik zou mezelf willen weggeven, maar ik weet niet aan wie (15+) door Huis a/d Amstel. Idee en regie: Lotte van den Berg. Wat gebeurt er als je het denken probeert stop te zetten? Vanavond en vrijdag in Huis a/d Amsteltheater in Amsterdam, zondag in Stadsschouwburg Utrecht.

Marathon (14+) door Dox. Fysiek theater door tien jonge mensen op zoek naar de grens van hun uithoudingsvermogen. Vanavond t/m zaterdag in Frascati in Amsterdam.

Parcival (10+) van Peter de Graef door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Coltof. Gebaseerd op het eeuwenoude verhaal over het zoeken naar de graal. Vanavond in SchouwburgAmstelveen, zondag in Theater Achterom in Hilversum.

Lijk (12+) door Het Syndicaat. Tekst: Esther Gerritsen. Regie: Danie Wagenaar. Een doorsnee familieweekend kantelt naar een griezelige thriller wanneer in de tuin een leeg graf wordt ontdekt. Vanavond in De Lieve Vrouw in Amersfoort, vrijdag in Schouwburg Utrecht.

Poppentje on tour (4+) door Speeltheater Edam. Tekst: Saskia Janse. Regie: Onny Huisink. Poppentje, de held van de tv treedt op met een zangeres en een pianist. Wie is de grootste ster? Zondag in De Meerse in Hoofddorp.

Zus & Mathilde (8+) door Kalebas. Regie: Theo Fransz. Twee zusjes blijven op en ze vertellen elkaar in die nacht al hun geheimen. Zondag in de Toneelschuur in Haarlem.

Ode ((15+) door Stella Den Haag. Regie: Erna van den Berg. Een concert voor een regenachtige middag met monologen en live muziek. Zaterdag en zondag in De Krakeling in Amsterdam, 4 april in het Chassheater in Breda.

Dolfje Weerwolfje (6+) is een lieve griezelvoorstelling naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Op 28 maart in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, 4 april in Het Kruispunt in Barendrecht.

MUZIEKTHEATER Operaweekeinde, met zaterdag Beren, beren, beren (4+) door Theater VandenBulck en zondag Op zoek naar de schat door de 4tuoze matroze in Jeugdtheater Pierrot (Ferrandweg 4T) in Den Haag. Tel. 070-3933348.

De broertjes en de strijd om de ring (7+) is een bewerking van Wagners bekende opera door Frank en Renroothof en Erna Sassen. Zaterdag in Kunstmin in Dordrecht, zondag in Metropole in Almere, woensdag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Aida (6+) van Verdi door Jeugdtheater Hofplein. De beroemde opera door twee zangers en meer dan 80 leerlingen van de Jeugdtheaterschool. Vrijdag t/m zondag in het Hofpleintheater in Rotterdam.

De Sneeuwkoningin (7+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Regie: Flora Verbrugge. Muziektheater over een onverbrekelijke vriendschap. Zondag in het Tropeninstituut in Amsterdam, woensdag in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Cyrano, de neus en het meisje (6+) door Xynix Opera. Libretto:

Imme Drs. Muziek: Fons Merkies.

Het beroemde verhaal van de romantische dichter met liefdesverdriet, voor de hele familie bewerkt. Vrijdag in De Stoep in Spijkenisse, zaterdag in het Stadstheater in Zoetermeer, zondag in De Vest in Alkmaar, 2 april in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel.

De scheepsjongens van Bontekoe (8+). Familiemusical naar het boek van Johan Fabricius. Muziek: Fons Merkies. Regie: Peter de Baan. Op 20 en 21 maart in Stadsschouwburg Nijmegen, 23 maart in de Tamboer in Hoogeveen, 24 maart in Stadsgehoorzaal Kampen, 26 maart in Schouwburg Cuijk, 27 en 28 maart in Stadsschouwburg Utrecht, 30 en 31 maart in de Leidse Schouwburg. DANS Blikjesbende (6+) van Andreas Denk (Hans Hof Ensemble) door De Meekers. Een bende raakt betrokken bij de duistere praktijken van een smokkelaarsbende. Op 4 april in het Witte Theater in IJmuiden.

Beestjes (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd, vijf dierenchoreografievan Patrick Delcroix, Robert Battle, Nacho Duato, Ton Wiggers en David Parsons. Vrijdag in de Muzeval in Emmen, 4 april in Schouwburg Deventer

Junglebook door Opus One. Dansmusical. Vrijdag in Stadsschouwburg Eindhoven, zaterdag in de Lievekamp in Oss, zondag in Theater a/d Schie in Schiedam, 2 april in de Nieuwe Doelen in Gorinchem, 3 april in Posthuis Theater, Heerenveen.

TENTOONSTELLINGEN Vier de Middeleeuwen (8+), hoe leefden edelen, boeren, geestelijken en burgers 600 jaar geleden? In Stedelijk Museum Zwolle, t/m 9 juni; di t/m za 10-17u zo 13-17u. Tel. 038-4214650.

Het Van Kinderenmuseum is een nieuw museum in Den Haag dat kunst voor en door kinderen en jongeren toont. Tel. 070-3236175 (www.zo-en-zo.nl).

Dante Gabriel Rossetti (6+), kinderworkshops in het Van Gogh Museum in Amsterdam n.a.v. de Rossetti-expositie. Op 27 en 28 maart en 10 en 11 april. Tel. 020-5705243 (www.vangoghmuseum.nl).

Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen: Kinderexpositie in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v. de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Meer over