Jongtips

BOEKEN De Kinderboekenweek (t/m 16 oktober) heeft dit jaar muziek als thema, wat veel feestelijke mogelijkheden geeft in verband met het jubileum, want dit is de 50ste kinderboekenweek!...

DANS Angst is een dansvoorstelling van Danstheater Aya, waarin Wies Bloemen met filmbeelden en drie dansers laat zien hoe angst bij het leven hoort. Met muziek van o.a. Speedy J, Metallica en DJ Tio. Vanavond in Stadsschouwburg in Groningen.

Dansweek in De Krakeling in Amsterdam met voorstellingen van De Meekers. Vanavond Kicks (12+) over het zoeken naar kicks waar je toch niet gelukkig van wordt. Op vrijdag So much to do (8+) met Ana Teixido en Arthur Rosenfeld over een meisje dat moet dansen om niet te sterven. Zaterdag Bestseller (8+), een zoektocht naar een god die de telefoon niet opneemt. Zondag Wie is er bang voor...? (4+). Vier dansers en een violist laten hun slaapkamerangsten zien.

THEATER The house of Yes (14+) door Het Syndicaat. Marty is weggegaan bij zijn verknipte familie. Na een tijdje komt hij terug om zijn verloofde voor te stellen, maar dat loopt anders dan verwacht. Vrijdag en zaterdag in het Ostadetheater in Amsterdam. Dinsdag en woensdag in Theater Bellevue in Amsterdam.

De Liedjesspeeltuin (2+) door Dirk Scheele. Terwijl hij zichzelf begeleidt op de gitaar neemt Scheele zijn publiek al zingend mee naar een fantasietuin waar van alles gebeurt. Zondag in cafloor bij de Rotterdamse Schouwburg.

De liefde van zeven poppen (7+) door Theater Gnaffel. Een poppenvoorstelling naar het boek van Paul Gallico. Over Mouche die met poppen langs de kermissen trekt. Zaterdag en zondag in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Altijd Weer (6+) door de productieKERN. Een posche slapstick over het weervrouwtje en het weermannetje die nooit samen kunnen zijn. Zondag in De Roestbak in Almere, woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer.

Nana Sos Nana! (7+) door Speeltheater Holland. Martin houdt van veel gevaar, maar gelukkig heeft hij een beschermengel die overuren draait. Een voorstelling met twee acteurs, poppen en uitgesneden illustraties naar een boek van de Zweedse auteur Peter Pohl. Zaterdag in De Cirkel in Heemskerk, zondag in Rotterdamse Schouwburg, woensdag in De Nobelaer in Etten-Leur.

(MUZIEK)THEATER De Zevensprong (7+) is een familiemusical van Dick van den Heuvel naar het boek van Tonke Dragt over een gruwelijke graaf en een verborgen schat. Met muziek van Fons Merkies en teksten van Koen van Dijk.

Pippi Langkous (6+), een musical van Ivo de Wijs (teksten) en Ronny Mosuse (muziek), is terug met een lange tournee. Zaterdag in Almere (De Metropole).

Peter en de Wolf (7+), muzikaal verhaal verteld door Edwin Rutten en Huub Blankenberg. Op 9, 10, 12, 16, 23, 24, en 31 oktober, en 6 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht.Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

TENTOONSTELLINGEN Tussen Kunst & Kids, kunstzinnige werkstukken van leerlingen van de Enschedese Schoolvereniging in Rijksmuseum Enschede, t/m 31 oktober.

Audiotour Van Gogh Museum (7+), jonge bezoekers van het Van Gogh Museum kunnen gebruikmaken van een nieuwe audiotour, ingesproken door Frank Groothof; op zaterdag en zondag bestaat de mogelijkheid om o.l.v. een museumdocent deel te nemen aan kinderworkshops (6+). Tel. 020-5705243 (www.vangoghmuseum.nl).

Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over hedendaags Iran met duizend-en- voorwerpen, verhalen, gedichten, geuren en klanken Rondleidingen op woensdagmiddag en zaterdag en zondag vanaf 11 uur;

tel. 020-5688233. Zie ook:

www.tropenmuseumjunior.nl.

Bekijk het maar!, een blikverruimende tentoonstelling over visuele waarneming in het Museum voor Communicatie in Den Haag, t/m 20 maart 2005; ma t/m vr 10-17 za zo 12-17u. Tel. 070-3307500 (www.muscom.nl/bekijkhetmaar).

Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen, in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v. de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tot en met 24 oktober. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Meer over