Jongtips

DANS n Dubbelbloed (12+) door Danstheater Aya van Wies Bloemen met teksten van Enver Husicic. Een voorstelling over wie je bent met rap, beatbox, moderne dans en zelfs een potje koken!...

n Nest (10+) door Olislaegers & Co. Cabareteske voorstelling met vijf jonge acteurs over extreem groeien, dansen tot je erbij neervalt en even verdwijnen. Woensdag in Groningen (Het Kruithuis).

n Dance4ever (8+) gaat over dansen voor de lol en dansen met een doel, op Argentijnse, Indiase en Chinese muziek, door het Internationaal Danstheater voor de Jeugd. Vanavond in Hardenberg (De Voorveghter), zondag in Bergen op Zoom (De Maagd).

T H E AT E R n Alle 13 goed! door Theater Artemis met lezingen en diverse voorstellingen zoals Lena en Willem Workshop (8+); De smerigste en vieste boterham van het heelal (6+) over fantasie en opschepperij en het verlangen groot te worden en Lizzy wil meer!

(8+) gebaseerd op interviews met kinderen over de vanzelfsprekendheid van alle techniek die ons omringt: televisie, auto, telefoon, computer. Van 4 t/m 8 april in Amsterdam (De Krakeling). Zie www.krakeling.nl voor volledige programma.

n Wolf! (7+) door Huis a/d Amstel. Naar het bekroonde boek Schaap met laarsjes van Maritgen Matter. Bewerking en regie: Bert Geurkink. Een voorstelling over een wolf en een schaap, een roerende vriendschap in de winterkou met angstige liedjes. Zaterdag in Huis a/d Amsteltheater in Amsterdam, zondag in de Schouwburg in Utrecht, woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer.

n Vernon God Little door Huis a/d Amstel. Satire naar het boek van D.B.C.Pierre. De lotgevallen van een onfortuinlijke puber, met muziek van de band Storybox. Regie: Liesbeth Coltof. Vanavond in het LAKtheater in Leiden, vrijdag in De Stoep in Spijkenisse, woensdag in De Lawei in Drachten.

n De smerigste en vieste boterham van het heelal (6+) door Theater Artemis. Tekst: Erik Ward Geerlings. Regie: Floor Huygen. Een voorstelling over fantasie en opschepperij en het verlangen groot te worden. Zondag in Leiden (LAK) en woensdag in Amsterdam (De Krakeling).

n Angel (15+) door Het Syndicaat. Tekst: Enver Husicic, regie: Daniëlle Wagenaar. Een avondvullende voorstelling over liefde waarin twee mensen zich wanhopig aan elkaar vastklampen. Vanavond in De Toneelschuur in Haarlem, vrijdag in de Schouwburg in Utrecht.

n De verschrikkelijke stiefmoedershow (6+) door Theatergroep Max. Tekst en regie: Moniek Merkx. Een groots opgezette show over een stiefmoeder die kinderen het licht in de ogen niet gunt, een laffe vader, een moeder die alles doet voor haar vriend en een stiefvader die alleen aan zichzelf denkt. Vrijdag in het Zaantheater in Zaandam, zaterdag in de Schouwburg in Nijmegen, zondag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

n Als je blaft (9+) door Toneelschap Beumer & Drost. Regie: Gijs de Lange. Onder het motto 'de mens denkt, het dier weet alles'wordt hier op geestige wijze onderzocht wat het verschil is tussen mens en dier. Met Beumer, Drost en René van 't Hof. Vrijdag in Stadstheater in Zoetermeer, zaterdag in de Schouwburg in Lochem.

n Schaap (4+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Tekst: Sophie Kassies. Regie: Flora Verbrugge. Rond het schaap spelen twee acteurs, twee zangeressen en twee musici op cello en klavecimbel muziek van Monteverdi, Händel en Purcell. Vandaag in Arnhem (Posttheater) en zaterdag in Rotterdam (Bibliotheektheater).

M U Z I E K T H E AT E R n Venetië (7+) door Stella Den Haag en het Residentie Orkest. Geïnspireerd op De Kleine Kapitein van Paul Biegel. Tom en Paula varen samen in een bootje op zee. Ze drijven af en na een barre tocht komen ze op een eiland terecht. Hoe komen ze thuis? Tekst en regie: Hans van den Boom. Zaterdag en zondag in Den Haag (Dr Anton Philipszaal).

n Xynix Shakes Opera, Xynix Opera viert haar tienjarig bestaan met drie voorstellingen naar Shakespeare. Met De koning is gek (8+): lichtvoetig koningsdrama over nachtmerries, raadsels en onvoorwaardelijke liefde naar Shakespeare's King Lear, Romeo en Farida (8+), naar Romeo en Julia. En Kat(6+) over de avonturen van de wereldberoemde zangeres Baptista en haar dochters Bianca en Katharina. Vrijdag, zaterdag en zondag in Amsterdam (De Krakeling).

n Het Monster van het Labyrinth (7+) door Frank Groothof. Op muziek van Bach vertelt en zingt Groothof het bekende verhaal over koning Minos van Kreta, de held Theseus en de minotaurus. Vrijdag in Orpheus in Apeldoorn, zaterdag in de Schouwburg in Deventer, zondag Amsterdam. in De Meervaart in TENTOONSTELLINGEN n Viking on tour!, kunstenaar Ben van der Meijden maakte zijn eigen Vikingschip, Vikingkostuums en wapens voor Kids Centraal in het Centraal Museum in Utrecht. Op woensdagmiddag en in het weekeinde om 14 uur workshops voor kinderen (6-12). Tot en met 8 mei. Tel. 030-2362362 (w w w. c e n t r a a l m u s e u m . n l ) .

n Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over hedendaags Iran met duizenden-één voorwerpen, verhalen, geuren, smaken en handen die maken. Tegelkunst, kalligrafie, verhalen, gedichten, muziek, kleding en dans tonen de culturele diversiteit van Iran. Rondleidingen op woensdagmiddag en zaterdag en zondag vanaf 11 uur; tel.

020-5688233. Zie ook:

w w w. t r o p e n m u s e u m j u n i o r. n l .

n Bekijk het maar!, een blikverruimende tentoonstelling over visuele waarneming in het Museum voor Communicatie in Den Haag, t/m 31 juli; ma t/m vr 10-17 za zo 12-17u. Tel. 070-3307500 (w w w. m u s c o m . n l /b e k i j k h e t m a a r ) .

Meer over