Jongtips

Broers Overboord door Meatball & Van der Camp Circustheater, een bewerking van Heijermans' Op hoop van zegen door Patricia Kuiper....

Bil! (8+) door Theater Artemis. Tekst: Pietjan Dusee. Regie: Matthijs Rümke. Vier broers maken elkaar dagelijks aan het lachen met het trekken van maffe bekken. Vrijdag in het Zaantheater in Zaandam, zaterdag in De Schalm in Berkel-Enschot, zondag in Schouwburg Amstelveen, woensdag in het Kruithuis in Groningen.

Boswachters (5+) door Huis aan de Amstel. Regie: Ria Marks. Twee broers zijn altijd op weg in het bos, maar op een dag is de weg verdwenen. Zondag in Huis aan de Amsteltheater in Amsterdam, woensdag in De Lawei in Drachten.

Nanna SOS Nanna (7+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink. Nanna is de beschermengel van Martin, een avontuurlijk jongetje dat sleutels verzamelt. Zondag in het Laktheater in Leiden.

Jack en de Bonestaak (6+) door Het Woeste Woud. Over een niet begrijpende moeder, een kip die gouden eieren legt en vijf toverbonen. Zondag in het Ostadetheater in Amsterdam.

Wombas Dias (5+) door Ad van Iersel. Poppentheater waarin twee spelers met klanken, beelden en miniscuul materiaal een wereld creëren waarin vier wonderlijke wezens thuishoren. Zondag in Provadja in Alkmaar.

Heer Halewijn (7+) door René Groothof. Vertelling met twee muzikanten over een middeleeuwse popzanger die meisjesharten sneller deed kloppen. Zondag in Theater De Veste in Delft. Max de Reus (4+) van en door Peter Zegveld. Regie: Mark Whitelaw. In een mix van cartoonesk spel en animatie ontstaat het verhaal van een reus die bij de mensen wil horen. Zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, woensdag in buurthuis Holendrecht in Amsterdam.

De hongerende weg (10+) naar het boek van Ben Okri door Huis aan de Amstel. Regie: Rieks Swarte en Liesbeth Coltof. Toneelspelers, muzikanten en poppenspelers vertellen over een Afrikaanse weg die een levensweg is voor de mensen die er wonen. Vanavond en vrijdag in De Harmonie in Leeuwarden, woensdag in Schouwburg Arnhem.

Zabiba en Muzalifa (10+) door Theatergroep Wederzijds. Tekst: Bente Jonker. Regie: Feico Sobel. Twee Afghaanse meisjes komen elkaar tegen in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Vrijdag t/m zondag in De Krakeling in Amsterdam.

Het jaar van de haas door Stella Den Haag. Tekst en regie: Hans van den Boom. Martha is haar moeder kwijt en is boos op de wereld. Vrijdag in het Derlontheater in Maastricht, woensdag in De Harmonie in Leeuwarden.

Verhuizen (6+) door Loes Hegger. Een voorstelling vol beweging over weggaan en afscheid nemen. Vanmiddag in het Steigertheater in Nijmegen, zaterdag in het Evertshuis in Bodegraven, zondag in De Krakeling in Amsterdam, woensdag in De Stolp in Stolwijk.

Don Juan (12+) door het Huis van Bourgondië. Regie: Sylvia Andringa. Op basis van Molière's toneelstuk spelen twaalf jongeren het klassieke verhaal van de grote vrouwenverleider. Dinsdag en woensdag in Huis Millen bij Sittard.

DANS Mix4kids door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit zes werken van Hans van Manen. Op 28 oktober (19.30u) in het Rabotheater in Hengelo, 29 oktober (19 uur) in De Hofnar in Valkenswaard.

TENTOONSTELLINGEN Max Velthuijs (4+), dubbeltentoonstelling in het Letterkundig Museum in Den Haag over Max Velthuijs, de geestelijke vader van de Kikker-boeken. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Tot en met 29 februari (de kindertentoonstelling duurt t/m 1 augustus 2004); di t/m vr 10-17 uur za zo 12-17 uur. Tel. 070-3339666 (www. letterkundigmuseum. nl).

Meer over