Jongtips

DANS n Dubbelbloed door Danstheater Aya van Wies Bloemen met teksten van Enver Husicic. Een zoektocht naar wat vreemd en vertrouwd is in de verschillende culturen in Nederland....

n Weggewaaid (4+) door Meekers Uitgesproken Dans. Een bijzonder gewone familie waar iedereen gelukkig lijkt, in het natte winderige Nederland waar papa bromt, mama zingt en de kinderen dansen. Vanavond in Alkmaar (De Vest), zondag in De Arnhemse Schouwburg, 11 mei in Almere (De Roestbak), 13 mei in Rotterdam ('t Klooster Afrikaanderplein), 22 mei in Theater Kerkrade, 1 juni in Zaandam (Zaantheater).

T H E AT E R n Vernon God Little (15+) door Huis a/d Amstel. Satire naar het boek van D. B. C. Pierre. De lotgevallen van een onfortuinlijke puber, met muziek van de band Storybox. Regie: Liesbeth Coltof. Vrijdag in Zoetermeer, woensdag in de Lawei in Drachten.

n Max, de held van Siddeburen (8+) door Toneelgroep Kwatta. Tekst: Tjeerd Bisschof. Regie: Josee Hussaarts. Als Max bij zijn opa logeert ontdekt hij dat zijn opa wordt belaagd door vreemde gasten. Donderdag t/m zondag in het Badhuis in Nijmegen.

n De smerigste en vieste boterham van het heelal (6+) door Theater Artemis. Tekst: Erik Ward Geerlings. Regie: Floor Huygen. Een voorstelling over fantasie en opschepperij en het verlangen groot te worden. Vrijdag in Tilburg (Schouwburg), zondag in de Rotterdamse Schouwburg, 11 mei in Helmond ('t Speelhuis), 16 mei in Hengelo (Rabotheater Hengelo).

n Gang of four (12+) door Dox en Stip producties. Vertelt het verhaal van de vriendschap, angst en het overleven van zes jonge bendeleden. Regie: Marjan Barlage. Op 13 mei in Breda (Chassé), 18 mei in Eindhoven (Stadsschouwburg), 19 mei in Groningen (Het Kruithuis).

n Siegfried de Drakendoder (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Over Siegfried de drakendoder, magisch goud en mooie meisjes in een wereld van godinnen, dwergen, strijders en draken. Vrijdag, zaterdag en zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. n Prikkebeen (6+) door Toneelgroep Oostpool in regie van Evert van der Meulen. Voorstelling voor opa's en kleinkinderen. Oma's mogen naar binnen met een plaksnor. Dat opa's mooi verhalen kunnen vertellen is bekend. Opa Dirk vertelt over de beroemde avonturen van mijnheer Prikkebeen die op jacht naar vlinders gaat, maar dat niet mag van zijn zuster Ursula. Op 11, 18, 22 en 25 mei in Arnhem (Huis Oostpool).

n Cinema Victoria (6+) door Unieke Zaken gaat over de vertoning van een film. Maar alles gaat mis: zelfs de hoofdrolspelers van de film stappen op. Het personeel van de bioscoop doet zijn best te redden wat er te redden valt. Vanavond in Hoorn (Het Park), zondag in Almere (de Roestbak). M U Z I E K T H E AT E R n Van heksensoep en reuzenpoep (6+) door Jitka Lejdarovà (poppenspel) en pianisten Klaas Bakker, Jeroen Sarphati, David Bollen en Ernst Binnekamp. Over een heksje dat per ongeluk een piano verandert in een gevaarlijke draak. Zondag om 13u en 15.30u in Vredenburg Utrecht. n Het Monster van het Labyrint (7+) door Frank Groothof. Op muziek van Bach vertelt en zingt Groothof het bekende verhaal over koning Minos van Kreta, de held Theseus en de minotaurus. Zondag in Utrecht (Stadsschouwburg), 13 mei in Hoorn (Het Park), 22 mei in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

n De Kat (10+) door Xynix Opera. Libretto: Jurrian van Dongen. Muziek: Fons Merkies. Een komische opera over een zanglerares met twee dochters, de ene is poeslief, de ander een kat. Vrij naar De Getemde Feeks van Shakespeare. Zaterdag in Podium Twente in Enschede, zondag in het Parktheater in Alphen a/d Rijn, woensdag in de Lawei in Drachten.

n Disney Live! Winnie de Poeh Te i -getje, Knorretje, Iejoor, Konijn, Kanga, Uil en Roe bereiden een verrassingsfeest voor Poeh voor. Meespelende 'live' familieshow. Vanavond, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in Amsterdam (Music Hall), van 11 t/m 16 mei in Den Bosch (Brabanthallen). n Reis naar de steppe(6+) door Max Tak en Max van den Burg. Over een Russische grootvader met bizarre verhalen. Zondag in de Lawei in Drachten. TENTOONSTELLINGEN n Klik klak: foto (8-13 jr) eerst kijken naar de bijzondere foto's van Desiree Dolron en daarna zelf met een digitale camera aan de slag. Daarbij leer je te letten op dingen die een foto écht mooi maken zoals compositie en standpunt. Dinsdag 10 mei, 14-16u in het Gemeentemuseum, Den Haag. Reserveren: tel. 070-33811185 (w w w. g e m e e n t e m u s e u m . n l ) .

n De Omweg (4-14 jr) over wat je kunt beleven als je een omweg neemt. Kunstenaars tonen je hun fascinatie voor plekken, onderweg zijn en de manier waarop je je kunt verplaatsen. Workshops op woensdagmiddag en in het weekend, t/m 4 september in Villa Zebra, Rotterdam. Tel: 010-2411717 (www. villazebra. nl).

n Museum Parking, (6-12 jr.) Workshop waarin je net als een architect een nieuw parkontwerp gaat maken voor het Rotterdamse Museumpark. Met zand, aarde, grind, hout en gras werken we aan één grote maquette. Trek kleding aan die vies mag worden. Vandaag t/m zondag van 14u-16u in het Nederlands Architectuur Instituut. Tel. 010-4401200 (w w w. n a i . n l ) .

Meer over