NieuwsOnrust in Utrecht

Jongeren gooien stenen en vuurwerk naar politie: opnieuw noodbevel van kracht in Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht is in de nacht van zaterdag op zondag een noodbevel van kracht wegens onrust. Een nacht eerder was het onrustig in de wijk Kanaleneiland.

Agenten in Overvecht. De politie alert in de Utrechtse wijk nadat er een dag eerder in de wijk Kanaleneiland rellen waren.Beeld ANP

Tientallen jongeren hebben zich zaterdagavond misdragen in de Utrechtse wijk Overvecht. Zij gooiden onder meer met stenen en vuurwerk naar de politie en naar geparkeerde auto’s. De politie is in groten getale aanwezig. De mobiele eenheid moest een aantal keer optreden. Vier jongeren zijn aangehouden.

De relschoppers trekken in groepjes van wisselende samenstellingen door de wijk. Op de ‘dreven’ - zoals de meeste straten in Overvecht heten - waar het onrustig is, geldt een noodbevel van de gemeente ‘wegens ernstige verstoringen van de openbare orde’.

Het is de tweede avond op rij dat het onrustig is in Utrecht. Vrijdag was het raak in de wijk Kanaleneiland. Toen hielden naar schatting 150 jongeren de politie bezig

Ook in de Schilderswijk in Den Haag waren er toen rellen. Er werden zeker 27 mensen aangehouden voor onder meer het openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging. Voor een deel van de Schilderswijk was vrijdag een noodbevel van krachtevenals een avond eerder.

Lees ook

COLUMN JEAN-PIERRE GEELEN: Rellen in de Schilderswijk: nergens is de ander zo aanwijsbaar als in Den Haag.

Meer over