Jong tips

FILM/THEATER..

THEATER

Zabibi en Muzalifa (10+) door Theatergroep Wederzijds. Regie: Feico Sobel. Over twee meisjes uit Afghanistan. Vanavond t/m zaterdag in De Krakeling in Amsterdam. Woensdag in de Schouwburg in Rotterdam.

Op een ochtend zag alles er anders uit (5+) door De Citadel, gebaseerd op de dierenverhalen van Toon Tellegen. Regie: Frederieke Vermeulen. Zondag in De Studio in Groningen.

Heer Halewijn (7+) door René Groothof. Vertelling met twee muzikanten over een middeleeuwse popzanger. Zaterdag in De Kring in Houten. Zondag in De Purmaryn in Purmerend.

Let's Dance (15+) door het Onafhankelijk Toneel. Theaterdansvoorstelling met 11 jonge spelers en professionele acteurs. Vrijdag, zaterdag en zondag in de Schiecentrale in Rotterdam.

Joris en de Zwadder (4+) door Theater Gnaffel. Poppen en regie: Elout Hol. Met gebruik van een schilderij van Jeroen Bosch. Zondag in Hof 88 in Almelo, dinsdag in De Harmonie in Leeuwarden, woensdag in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Poppentje on tour (4+) door Speeltheater Holland. Poppentheater met de held uit Villa Achterwerk. Zondag, maandag en dinsdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, woensdag in Zaantheater in Zaandam.

Iep! (7+) door het RO Theater. De jaarlijkse familievoorsteling naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Regie: Marieke van Leeuwen. Dinsdag en woensdag in De Vest in Alkmaar.

Bloeddochters (15+) naar Shakespeare door het Muztheater. Regie: Annie van Hoof. De dochters van King Lear kijken terug op wat er in hun familie is gebeurd. Vanavond in Theater Bommersheuf in Zevenaar, vrijdag in CK Theater in Roermond, dinsdag in het Kruithuis in Groningen.

Robin Hood (6+) door Theatermakerij Martin Mens. Een middeleeuwse wereld van kastelen, klopjachten en magiërs. Zondag in Theater De Willem in Papendrecht, woensdag in De Purmaryn in Purmerend.

MUZIEKTHEATER

Doornroosje (5+) door Studio 100. Een spectaculaire musicalversie van het bekende sprookje. Vrijdag t/m woensdag in Lucent Danstheater in Den Haag.

Tijl Uilenspiegel (7+) door Opus One. Danstheater over de Vlaamse Robin Hood, die opkwam voor zijn volk. Vrijdag in De Storm in Winterswijk, zaterdag in De Reehorst in Ede, zondag in het Chassé Theater in Breda, 25 februari in De Tamboer in Hoogeveen, 26 en 27 februari in De Krakeling in Amsterdam.

Bas de Sax (6+) door Filmorkest Max Tak, dat wat te stellen heeft met de toneelmeester. Zondag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, woensdag in De Schakel in Heerhugowaard.

TENTOONSTELLINGEN

Zeven mouwen en een dikke kont (6+), kinderen kunnen kleding uitproberen uit de collectie van het Centraal Museum. Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er workshops. Tot en met 22 juni in het Centraal Museum in Utrecht. Tel. 030-2362362.

Meer over