Jong tips

Onder een donker dak (15+) door Het Syndicaat. Regie: Daniëlle Wagenaar. Vier vrienden in een park, grote ego's, veel drank....

Maandag (14+) door Huis aan de Amstel. Tekst: Annemarie Prins. Regie: Annechien Koerselman. Een meisje vertrouwt iemand haar geheim toe. Dagelijks, behalve vrijdag, in het Rozentheater in Amsterdam.

Norway Today (16+) door De Citadel. Regie: Maaike van Langen. Twee mensen besluiten een eind aan hun leven te maken. Maar het loopt anders. Vanavond t/m zaterdag in Theater De Citadel in Groningen.

Blauw of iets voor aan de muur (7+) door MAX.XM. Tekst: Moniek Merkx. Geestige dialogen tussen twee heren over rood en groen en een groot, wit schilderij. Zondag in de Agnietenhof in Tiel, woensdag in het Maxtheater in Delft.

Bil! (8+) door Theater Artemis. Tekst: Pietjan Dusee. Regie: Matthijs Rümke. Vier broers maken elkaar dagelijks aan het lachen met het trekken van maffe bekken. Zaterdag in Den Durpsherd in Berlicum, zondag in de Rotterdamse Schouwburg.

Boswachters (5+) door Huis aan de Amstel. Regie: Ria Marks. Twee broers zijn altijd op weg in het bos, maar op een dag is de weg verdwenen. Zondag in De Krakeling in Amsterdam, woensdag in 't Speelhuis in Helmond.

Verhuizen (6+) door Loes Hegger. Een voorstelling vol beweging over weggaan en afscheid nemen, over holle kamers en volle dozen. Zondag in De Stoep in Spijkenisse, woensdag in Odeon in Zwolle.

Peuter 6-daagse, t/m 7 december om 11 en 13 uur voorstellingen voor de allerkleinsten in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Met o.a. poppentheater van Jacobus Wieman en Damiët van Dalsum, Majel Lustenhouwer en Danstheater Retteketet.

OPERA

De Roep van de Kinkhoorn (8+) door Opera Trionfo. Tekst: Paul Biegel. Muziek: Bart Visman. Maaike maakt zich zorgen over haar vader die op zee is. Van de God van de Zee krijgt ze een wonderschelp, de kinkhoorn, die haar de weg wijst. Zondag in Schouwburg Arnhem.

MUZIEK

De Kukelhaan (2+). Het verhaal van de Kukelhaan wordt gedanst, gezongen en geacteerd door vier acteurs en een muzikant. Broer en zus gaan logeren bij boer Barend op het platteland. Zondag om 11 en 14 uur in Vredenburg, Utrecht.

TENTOONSTELLINGEN

50 Jaar Gouden Boekjes, tentoonstelling over prentenboekentreeks met inmiddels beroemde titels als De Gele Taxi, Pietepaf, het circushondje en Wim is Weg. Tot en met 28 februari in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen; dagelijks van 10-17u. Tel. 0228-351111

(www.zuiderzeemuseum.nl).

Met Kuifje naar de Inca's (7+) in Leids Museum voor Volkenkunde. Kuifje fungeert als gids in deze tentoonstelling over de Inca's. Uitgangspunt vormen Hergé's De zeven kristallen bollen en Kuifje en de zonnetempel. Tot en met 29 augustus 2004; di t/m zo 10-17u.

Max Velthuijs (4+), dubbeltentoonstelling in het Letterkundig Museum in Den Haag over Max Velthuijs, de geestelijke vader van de Kikker-boeken. Tot en met 29 februari (de kindertentoonstelling duurt t/m 1 augustus 2004); di t/m vr 10-17 uur za zo en feestdagen 12-17 uur. Tel. 070-3339666

(www.letterkundigmuseum.nl).

De wereld van de Zwartvoet Indianen (6+), over de magische wereld en cultuur van de Zwartvoet Indianen uit Noord-Amerika. Tot en met 11 januari in De Kunsthal in Rotterdam; di t/m za 10-17u zo 11-17u.

Neo Leo, tentoonstelling over Ludwig II, 'de gekke koning van Beieren', die kastelen en paleizen na liet bouwen om zijn dromen te verwezenlijken. Met workshops en activiteiten voor kinderen (6-12 jaar). Tot en met 4 januari in het Centraal Museum in Utrecht.

Meer over