Jong tips

THEATER..

Alles goed?! (12+) door Theatergroep Steil. De liefde voor je familie kan uitlopen op fantasie. Vrijdag in De Melkweg in Amsterdam.

De vijfde kamer (8+) door Theater Max (voorheen Maccus). Regie: Moniek Merkx. Een droom die voert door verschillende kamers. Zaterdag en zondag in Theater Max in Delft.

De 3 Musketiers (7+) door Theater Artemis. Regie: Matthijs Rümke. Vrijdag in Orpheus in Apeldoorn, zaterdag en zondag in Koninklijke Schouwburg in Den Haag, maandag in De Lievekamp in Oss.

Voor het donker wordt (14+) door Huis aan de Amstel, regie Liesbeth Coltof. Een jonge neonazi is in elkaar geslagen. Hij zoekt hulp bij een psychiater. Een jood. Vanavond in het Witte Theater in IJmuiden.

Speedrun (14+) door Het Syndicaat. Regie: Daniëlle Wagenaar. Over vrienden, sex, verlangen en swingen. Maandag en dinsdag in het Rozentheater in Amsterdam.

Blowing (15+) van Jeroen van den Berg door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Wat zit er voor verdriet aan een scheiding vast. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg, zaterdag in Orpheus in Apeldoorn.

De Hobbit (10+) door Theaterschap Beumer en Drost. Regie: Gijs de Lange. Twee mannen raken verzeild in een vreemde lachfilm. Vrijdag in Bommersheuf in Zevenaar, zaterdag in De Krakeling in Amsterdam, zondag in de Rotterdamse Schouwburg, woensdag in Schouwburg Tilburg.

Arm (6+) door Mireille en Matthieu. Op een rommelmarkt kleven aan de spullen tientallen verhalen. Vanavond in Chassé Theater in Breda, vrijdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, zaterdag in Provadja in Alkmaar.

MUZIEKTHEATER

Robin Hood (6+) door Theatermakerij Martin Mens. Een middeleeuwse wereld van kastelen, klopjachten en magi*rs. Zaterdag in De Molenberg in Delfzijl, zondag in Theater a/d Schie in Schiedam, dinsdag in Amphion in Doetinchem.

Gilgamesh (7+) door Frank Groot hof en het Charivari Trio. Muzikaal sprookje, gebaseerd op oeroude geschriften. Vrijdag in de Meervaart in Amsterdam.

Summer Okee (8+) door Xynix Opera. Een absurde soap-opera in drie talen die speelt op een camping. Vrijdag in De Krakeling in Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Koninklijke speurtocht. Op welke muziek danst Maxima graag? Deze en andere brandende koninklijke kwesties komen aan de orde tijdens muzikale speurtochten op 26, 27, 29 april (14, 15 en 16u); muziekmachines maken met K'nex van 26 april t/m 4 mei. In Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Utrecht; tel. 030-2322285 (www.museumspeelklok.nl).

Meer over