Jong tips

THEATER..

Mijn moeder, mijn zusje en de gaai... (9+) door De Citadel. Regie: Rob Bakker. Een historisch boerendrama uit de tijd van Napoleon, gebaseerd op ware feiten. Vrijdag t/m zondag in De Studio in Groningen.

De Biel (14+) van Rob de Graaf door Het Syndicaat. Regie: Daniëlle Wagenaar. Twee broers sluiten de wereld buiten. Vrijdag en zaterdag in De Toneelschuur in Haarlem.

Schaduw (8+) door Huis aan de Amstel. Regie: Ira Judkovskaja. Een man stuurt een mooie vrouw zijn schaduw. Vrijdag in Huis a/d Amsteltheater in Amsterdam, zaterdag in het Laaglandpand in Sittard, zondag in Schouwburg Utrecht.

Drie (4+) van Bodil de la Parra door Theater Artemis. Regie: Matthijs Rümke. Cabareteske vertelvoorstelling over een drieling van vier. Zondag in Theater Artemis in Den Bosch, woensdag in De Weyer in Boxmeer.

Het jaar van de haas door Stella Den Haag. Tekst en regie: Hans van den Boom. Muziek, film en vertellingen voeren je mee naar onverwachte gebeurtenissen. Vrijdag en zaterdag in Stellatheater in Den Haag.

Sjalotje (6+) door Kwatta. Tekst en regie: Josee Hussaarts. Een zigeunermeisje is de topattractie van een rondreizende show, ze is zo mooi als ze huilt. Vrijdag in Het Laaglandpand in Sittard, zaterdag in De Cirkel in Heemskerk, zondag in het Kruithuis in Groningen, woensdag in De Lawei in Drachten.

Joris en de Zwadder (4+) door Theater Gnaffel. Poppen en regie: Elout Hol. Twee acteurs, zeven groteske poppen en een schilderij van Jeroen Bosch. Zondag in De Poorterij in Zaltbommel, woensdag in De Roestbak in Almere.

King A (8+) door Het Laagland. Regie: Inez Derksen. Een troep jonge ridders brengt het verhaal van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel tot leven. Vrijdag in De Meervaart in Amsterdam, zaterdag in De Maaspoort in Rotterdam, zondag in De Harmonie in Leeuwarden.

Robin Hood (6+) door Theatermakerij Martin Mens. Een middeleeuwse wereld van kastelen, klopjachten en magiërs. Zaterdag in Posthuistheater in Heerenveen, zondag in De Kampanje in Den Helder.

Muziektheater

Helden op sokken (6+) door Theatergroep Maccus, regie: Jos van Kan. Kinderen zonder ouders overleven in een hutje op de hei in een wereld waarin katten kunnen praten en het meer is bevolkt door monsters. Vrijdag in De Lawei in Drachten, zaterdag in de Schouwburg in Nijmegen, zondag in het Stadstheater in Zoetermeer.

Dochters van Lear (7+) door Xynix Opera. Drie dochters moeten hun oude vader vertellen hoeveel ze van hem houden. De jongste waagt het om te zeggen dat ze zoveel van hem houdt als van zout. Vrijdag de Schouwburg in Leiden, zondag in Kunstmin in Dordrecht.

Doornroosje (5+) door Studio 100. Een spectaculaire musicalversie van het bekende sprookje waarin de slapende prinses wordt wakker gekust door een allerliefste tuinman. Vrijdag t/m zondag in De Vest in Alkmaar.

Anansi (4+) door Jeugdtheater Hofplein. Een musical over de superslimme spin, gespeeld, gedanst en gezongen door twee actrices en 61 leerlingen van de jeugdtheaterschool. Vrijdag t/m zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

Meer over