Jong tips

(MUZIEK)THEATER..

Theaterfestival: Zolderling (8+) door Bronks en Theater Antigone. Een hilarische voorstelling over vriendschap. Hoe blijf je overeind in een wereld vol wankele moeders en afwezige vaders? Zondag en maandag in De Krakeling in Amsterdam.

Theaterfestival: Metamorphosen (10+) door De Roovers. Vertaling en bewerking: Benjamin Verdonck. Een aantal verhalen van Ovidius over het veranderen in een hert, in een kraai of in een papagaai, allemaal door toedoen van de goden. Vrijdag en zaterdag in De Brakke Grond in Amsterdam.

Theaterfestival: Dominiek (8+) door het Onafhankelijk Toneel. Vormgeving en regie: Gerrit Timmers. De sprookjesachtige avonturen van een hond waarbij open en bloot is te zien hoe acteurs poppen hanteren en videocamera's. Zaterdag om 14.30 en 20.00 uur in De Krakeling in Amsterdam.

Ogen vol waanzin (15+) door het Werftheater. Regie: Sanne Vogel. Een meisje vertelt in de intimiteit van haar badkamer over zichzelf. Ze wil zo graag gewoon zijn. Vanavond t/m zaterdag in het Rozentheater in Amsterdam.

De Tovenaarsleerling, muziektheater van Frank Groothof met Jos van der Kooy op het orgel. Zaterdag in de Doopsgezinde Kerk aan het Singel in Amsterdam (Festival voor de Wind). Zondag op het Podium Twente MC in Enschede.

Zeedrift (14+) door Stella Den Haag. Regie: Anna Spohr. Filmproject van acht jongeren van uiteenlopende etnische en religieuze achtergrond. Zaterdag in het Stella Theater in Den Haag.

Majakovski? Majakovski!! (14+) door Susies Haarlok en Bart Danckaert. Zes muzikanten brengen de teksten van de Russische dichter Majakovski weer tot leven. Vanavond t/m zaterdag in Frascati in Amsterdam.

No Escape (14+) door Likeminds. Hoe verbeter je de wereld als je toch Nikes blijft kopen en bij Mac Donalds eet? Een voorstelling met tekst, dans en hiphop. Vrijdag t/m zondag in Frascati in Amsterdam.

MUZIEK

Children's Corner (7+), zondag van 12 tot 17 uur verschillende gratis voorstellingen in de De Doelen in Rotterdam in het kader van het Gergjev Festival. Om 16 uur Peter en de Wolf, door Domestica (leden van het RPhO) met Paul de Leeuw als verteller. Zondag tussen 12 en 17 uur in De Doelen, Rotterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Steim's Elektro Piepen Club, bespeelbare tentoonstelling van electro-instrumentale muziekinstrumenten zoals aanraaklawaaimakers, kraakdozen en audiogamecontrollers. Van 6 t/m 21 september in Steim, Achtergracht 19 in Amsterdam. Op 6 en 7 september van 11-18 uur open dagen met demonstraties, mini-concerten en rondleidingen. Geopend: di t/m vr 15-19u za zo 11-18u. Tel. 020-6228690 (www.steim.org).

Meer over