Jong: TENTOONSTELLINGEN

Ontwerpen voor kinderen, speelplaatsen door Aldo van Eyck (tevens meubels en speelgoed). Tot en met 8 september in het Stedelijk Museum in Amsterdam; dagelijks 11-17u....

Op 10 juli en 28 augustus zijn in het museum kinderworkshops (7 t/m 12 jaar) o.l.v. speelplaatsarchitect Sybolt Meindertsma en kunstenaar Saskia Meesters. Reserveren verplicht. Tel. 020-5732911 (www.stedelijk.nl).

Platland-Nieuw Charlois, vier kunstenaars (Andrea, Arink, Bibo & Verschuren) werkten met zestig kinderen aan de verbeelding van de eigen plek en richtten daarmee een denkbeeldige stad in. Van 3 juli t/m 1 september in Villa Zebra (Museumpark 30, vlakbij de Kunsthal) in Rotterdam. Geopend zaterdag, zondag en woensdag van 11 tot 17 uur.

Ik, jij, wij, elf verhalen van jongeren over identiteit, aan de hand van door hen uitgekozen kunstwerken uit de collectie van Gemeentemuseum Den Haag. Tot en met 7 juli

in het Volksbuurtmuseum in Den Haag.

Door de ogen van Sabrina en Hassen, veertig Tunesische kindertekeningen van Hassen en Sabrina Bouazza over de Nederlandse geschiedenis, ontstaan vanuit de privé-inburgeringscursus van hun vader, aangevuld met historieprenten en schoolplaten die als inspiratiebron dienden. Tot en met 27 oktober in het Schielandshuis in Rotterdam.

Clipclub in het Centraal Museum in Utrecht laat zien hoe clips gemaakt worden en wat er zich achter de schermen afspeelt. Elke zaterdag (14 uur) en zondag (12 uur) zijn er workshops voor kinderen. Reserveren tel. 030-2362362 (kidscentraal@centraalmuseum.nl). Tot en met 24 november; di t/m zo 11-17u (www.centraalmuseum.nl).

Het Bizarre Beeldenbos, tentoonstelling met 'vreemde en raadselachtige' kunstwerken van een dertigtal kunstenaars, onder wie Wilma Kuil, Tom Claassen, Jeroen Vinek. Voor kinderen is een kijkwijzer beschikbaar. Tot en met 18 september in het Nederlands Textielmuseum (Goirkestraat 96), Tilburg. Geopend: di t/m vr 10-17u za zo 12-17u. Tel. 013-5494564 (www.textielmuseum.nl).

Meer over