Jonah Hill wint MTV-prijs voor 'Wolf of Wall Street'

De kijkers van MTV hebben acteur Jonah Hill zondagnacht uitgeroepen tot beste komiek van het jaar. De acteur won de MTV Movie Award voor zijn rol in de zwarte komedie The Wolf of Wall Street.

Redactie
Jonah Hill neemt de prijs in ontvangst Beeld reuters
Jonah Hill neemt de prijs in ontvangstBeeld reuters

De film vertelt over frauduleuze beurshandelaar Jordan Belfort die over de ruggen van argeloze Amerikanen een miljardenimperium opbouwt. Jonah speelt de rol van Donnie Azoff, de lompe rechterhand van Belfort. 'Dit is heel cool', stamelde de acteur toen hij de prijs ontving. 'Vroeger zat ik met mijn vrienden op de bank naar deze show te kijken, nu heb ik zelf een beeldje in handen.'

Hill bedankte hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio, 'de beste acteur met wie ik ooit gewerkt heb en een van de meest loyale mensen die ik ken', en regisseur Martin Scorsese, 'de grootste regisseur die ooit heeft geleefd'. Hill was voor zijn rol ook genomineerd voor een Oscar, maar zag het beeldje voor beste bijrol naar acteur Jared Leto gaan.

Jared Leto
Jared Leto mocht daarmee nog een prijs toevoegen aan de imposante verzameling die hij inmiddels al won voor zijn rol in Dallas Buyers Club. De acteur kreeg de MTV Movie Award voor beste transformatie voor zijn vertolking van Rayon, een transgender met aids.

Leto won eerder onder meer een Oscar voor beste bijrol voor zijn vertolking. Net als bij de Oscarceremonie hield de acteur een indringende speech toen hij de prijs accepteerde. De winnaar noemde het vooral bijzonder dat deze prijs door het publiek is toegekend.

'We hebben veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen aids', aldus Leto. 'Maar er is nog geen medicijn. En het lijden van patiënten gaat gepaard met intolerantie, angst en vooroordelen. Hou van wie je wilt houden, leef je leven zoals jij dat wilt en laat niemand je ooit stoppen je dromen te verwezenlijken.'

Leto kreeg het beeldje uit handen van een andere Oscarwinnaar, Lupita Nyong'o. De filmprijzen van zender MTV worden voor de 23e keer uitgereikt.

Jared Leto en Lupita Nyong'o Beeld ap
Jared Leto en Lupita Nyong'oBeeld ap
Meer over