JEUGDTHEATER/DANS

In de Krakeling duurt de manifestatie Muziek om naar te kijken nog t/m zondag. Het ensemble Les pays des Phones neemt het publiek mee op een muzikale reis, De Kift opereert op het snijpunt van fanfare en popmuziek, er is een opera en een spectacle coupé....

Amsterdam

In de brabbeltaal van kleine kinderen duiken soms echte woorden op. Op dezelfde manier zijn er in Recitations soms korte zinnetjes te ontdekken. Een spel met klank, taal en muziek door Villanella. Vanaf 4 jaar. Donderdag t/m zaterdag in de Brakke Grond.

In mijn droom is een voorstelling van Samba Salad voor de allerkleinsten (3 t/m 7 jaar). Knuffels komen tot leven en in dromen worden alle gebeurtenissen uit de werkelijkheid door elkaar geklutst. Donderdag, vrijdag en zaterdag in Stadsschouwburg.

Den Bosch

Over de ontdekkingstocht van een puber die zich stort in de jungle van het leven gaat de Vlaamse voorstelling Enfantillages. Rudy Meuws speelt, Herwig de Weerdt regisseert. Vanaf 10 jaar. Zondag in Theater Bis.

Sittard

Nog t/m zaterdag het festival De Opening waarin Theatergroep Sirkel de beste jeugdvoorstellingen van het afgelopen seizoen presenteert. Met Juju van de Galafronie, De Oceaanvlucht van kapitein Lindberg, Ik mis je en Meester van de zwarte molen. Informatie tel. 046-4525574.

Tournee

Een oerlelijke tweeling van twee meter lang heeft maar één hobby: luisteren. Hun hele huis zingt, roffelt, bonst en beeft. Klapstok is muziektheater voor iedereen vanaf 6 jaar door Hans Thissen en Harry Piekema. Zaterdag in Zwolle, Papenstraattheater; zondag in Haarlem, Toneelschuur.

Oscar van Woensel schreef voor Het Syndicaat Part Two, een vervolg op het succesvolle Varkens. Het is een voorstelling over vriendschap, maar ook de reconstructie van een moord. Vanaf 14 jaar. Vrijdag in Utrecht, Theater Kikker; woensdag in Nijmegen, Steigertheater.

In Voetstappen in de nacht combineert theatermaakster Eva Bal video en toneel. Een thriller van Simenon wordt in het theater een filmische, spannende gebeurtenis voor de hele familie. Donderdag, vrijdag en zaterdag in Utrecht, De Paardenkathedraal; zondag in Amsterdam, de Brakke Grond.

Bekende en minder bekende sprookjes zijn op een originele manier aan elkaar gelast in Soms verdwaal ik in een draak (4+), een beeldende voorstelling van Theater Artemis. Zondag in Zwolle, Odeon; dinsdag in Middelburg, Stadsschouwburg; woensdag in Amsterdam, de Krakeling.

Krokodil en Olifant speelt zich af in twee huiskamers, het publiek neemt plaats op het vloerkleed. Krokodil en Olifant zijn buren, de een schildert en speelt op zijn contrabas, de ander houdt van zijn saxofoon. Vanaf 4 jaar. Zondag en maandag in Rotterdam, Schouwburg; woensdag in Enschede, Twentse Schouwburg.

Liesbeth Coltof regisseerde Hamlet vorig seizoen, nu maakte ze een nieuwe versie. Vanaf 10 jaar. Vrijdag in Heerlen, Schouwburg; zondag in Zeist, Figitheater; woensdag in Apeldoorn, Schouwburg.

Opus One heeft Jungle Book hernomen, de succesvolle dansmusical over Mowgli, het mensenkind dat opgroeit tussen wolven. Zaterdag om 19 uur in Kerkrade (Wijngrachttheater), zondag om 14.30 uur in Ede (de Reehorst).

Meer over