JEUGDTHEATER/DANS

Het goede en het kwade, het lelijke en het mooie komen aan bod in De Tien Geboden van Loek Beumer en Peter Drost....

Tournee

In Voetstappen in de nacht combineert theatermaakster Eva Bal video en toneel. Een thriller van Simenon wordt in het theater een filmische, spannende gebeurtenis voor de hele familie. Vrijdag in Drachten (De Lawei), zondag in IJmuiden (Witte Theater), woensdag in Apeldoorn (Orpheus).

Bekende en minder bekende sprookjes zijn op een originele manier aan elkaar gelast in Soms verdwaal ik in een draak (4+), een regie van Moniek Merkx bij Theater Artemis. Zondag in Breda (Chassé Theater), woensdag in Weert (Munttheater).

In Danny en Roberta van het Muztheater lopen twee jonge, agressieve mensen elkaar tegen het lijf in een café. Uit nood brengen ze de nacht met elkaar door en geleidelijk breken ze door elkaars pantser heen. Vanaf 16 jaar. Vrijdag in Heemskerk (de Cirkel), zaterdag in Purmerend (de Verbeelding).

Alkmaar

Bar en Boos wil de schooljeugd op een amusante manier bewust maken van de gevaren van roken, alcohol en gokken. Zestien jongeren spelen het verhaal van Sjef die verslaafd is aan de fruitautomaat. Maandag in De Vest.

Amsterdam

De dochter van de boevenkoning (8+) is een vrolijke zwarte komedie van theatergroep Wederzijds waarin het draait om de misdaad die dankzij de media een alledaags onderwerp wordt. Zaterdag première in De Krakeling.

Vier passanten op een station raken plotseling in paniek als er een doos met onbekende inhoud is verdwenen. Geheime Dienst (6+) is een slapstickvoorstelling van Merel van Galen. Dinsdag in het Van Ostadetheater.

In Feest! laat Gérard Pillen zien wat er allemaal bij een feest komt kijken. Slingers, ballonnen, ranja en taart. Wim Meuwissen regisseert de voorstelling, die geschikt is voor de allerkleinsten: peuters van 2 en 3 jaar. Woensdag première in het Pleintheater.

Wie past de jurk van Assepoes? Ontdekt worden door een prins, dat wil iedereen. Drie danseressen strijden om de hoofdrol in het beroemde sprookje op muziek van Prokovjef. Geen Assepoes is een choreografie van Wies Merkx door Dansend Hart. Vanaf 7 jaar. Zondag in de Brakke Grond.

Enschede

Het ene zusje is bang, het andere is uit op avontuur, zij heeft er genoeg van altijd voor haar bange zus te moeten zorgen. Engerlingen (6+), door Rosa Sonnevanck, gaat vrijdag in het eigen theater in première.

Tiel

Krokodil en Olifant speelt zich in twee huiskamers af, terwijl het publiek middenin op het vloerkleed toekijkt. Krokodil en Olifant zijn buren, de een schildert en speelt op zijn contrabas, de ander houdt van zijn saxofoon. Vanaf 4 jaar. Zondag in Theater Agnietenhof.

Utrecht

Als twee gangsters jagen een broer en een zus over de keukenvloer. Ze kidnappen een meisje en houden elkaar onder schot. Todje is een voorstelling voor jongeren van Harm van Geel. Vanavond en vrijdag in Huis a/d Werf.

Lieve leest graag de krant, ze weet bijna alles, maar niet hoe het zit met de liefde. Lieve (8+) is een voorstelling over verliefd zijn door theaterwerkplaats 't Fortuin. Woensdag première in Akademietheater.

Meer over