JEUGDTHEATER/DANS

Muziek om naar te kijken is een manifestatie in De Krakeling met voorstellingen waarin muziek een bepalende rol speelt. Een opera, een slagwerkensemble en bloemen waarin de meeldraden snaren zijn....

Amsterdam

Oscar van Woensel schreef voor Het Syndicaat Part Two, een vervolg op het succesvolle 'Varkens'. Het is een voorstelling over vriendschap, maar ook de reconstructie van een moord. Daniëlle Wagenaar regisseert. Vanaf 14 jaar. Donderdag t/m zaterdag in het Van Ostadetheater.

Choreografe Suzy Blok maakte voor Danstheater Arena een modern sprookje, van romantiek tot sf: Prins van Oranje (4+). Zondagmiddag en -avond in De Brakke Grond.

De legende van Batu badaun/bladersteen (7+) vertelt over twee kinderen die op elkaar aangewezen zijn. De tekst is van Rob de Graaf, Anne van Delft regisseert bij Theatergroep Delta. Zondag in de Krakeling.

Jeugdtheaterschool Zuid-Holland neemt De Monomaan in reprise, een tekst van Roel Adam over een meisje van 17 jaar die een plek zoekt voor zichzelf en haar kind. Vanaf 12 jaar. Donderdag, vrijdag en zaterdag in de Engelenbak.

Utrecht

In Voetstappen in de nacht combineert theatermaakster Eva Bal video en toneel. Een thriller van Simenon wordt in het theater een filmische, spannende gebeurtenis voor de hele familie. Zaterdag, zondag en woensdag in De Paardenkathedraal.

Nijmegen

Krokodil en Olifant speelt zich in twee huiskamers af, terwijl het publiek middenin op het vloerkleed toekijkt. Krokodil en Olifant zijn buren, de een schildert en speelt op zijn contrabas, de ander houdt van zijn saxofoon. Vanaf 4 jaar. Woensdagmiddag en -avond in De Lindenberg.

Sittard

In Theater Sirkel begint zondag De Opening, een festival met de beste jeugdvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Met De Geheime Tuin, Hamlet, Soms verdwaal ik in een draak, Danny en Roberta en Zwanendons. Inf. tel. 046-4525574.

Tournee

Bekende en minder bekende sprookjes zijn op een originele manier aan elkaar gelast in Soms verdwaal ik in een draak, een beeldende voorstelling van Theater Artemis. Vanaf 4 jaar. Zondag in Eindhoven (Plaza Futura), dinsdag in Sittard (Klein Carré); woensdag in Dordrecht (Kunstmin).

Danny en Roberta van het Muztheater gaat over twee jonge mensen die elkaar tegen het lijf lopen in een café. Allebei zijn ze nogal contactgestoord en agressief. Uit nood brengen ze de nacht met elkaar door en geleidelijk breken ze door elkaars pantsers heen. Vanavond en zaterdag in Utrecht (Theater Kikker), dinsdag in IJmuiden (Witte Theater).

Een vrolijk avonturenverhaal met een serieuze ondertoon is De tranen van Tijl Uilenspiegel, een solo van Martin Mens. Vanaf 9 jaar. Vrijdag in Amsterdam (De Krakeling), woensdag in Tiel (Agnietenhof).

Opus One heeft Jungle Book hernomen, de succesvolle dansmusical over Mowgli, het mensenkind dat opgroeit tussen wolven. Zaterdag om 19.30 uur Roosendaal (de Kring), zondag om 14.30 én 19.30 uur in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Meer over