JEUGDTHEATER/DANS

Een jongen moet van zijn leermeester op zoek gaan naar zijn talenten. De Poortwachter is een sprookjesachtige combinatie van poppenspel en toneel....

Amsterdam

Utrecht

Levende Lijven van Dansend Hart toont de onmogelijke opdracht van twee danseressen om net zo te worden als de ballerina's uit hun plakboeken. Dinsdag in de Blauwe Zaal. Vanaf 10 jaar.

Groningen

Danny en Roberta van het Muztheater gaat over twee jonge mensen die elkaar tegen het lijf lopen in een café. Allebei zijn ze nogal contactgestoord en agressief. Uit nood brengen ze de nacht met elkaar door. Vanavond in het Kruithuis. Vanaf 16 jaar.

Tournee

Zelden vulden televisie en theater elkaar zo perfect aan als in de Paula & Tom-trilogie van Hans van den Boom. Tom is het derde en laatste deel. Vanavond (première) en vrijdag in het nieuwe theater van Stella (Kerkstraat 11) in Den Haag, zondag in de Brakke Grond in Amsterdam. Vanaf 8 jaar.

Een thriller van Simenon krijgt op het toneel vorm door een ingenieuze combinatie van film en theater in Voetstappen in de nacht door Speeltheater Gent. Vrijdag in Rotterdamse Schouwburg, zaterdag in Nijmegen (Schouwburg). Vanaf 8 jaar.

Flarden uit bekende en minder bekende sprookjes zijn op een ingenieuze manier aan elkaar gelast in Soms verdwaal ik in een draak, door Theater Artemis. Zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), zondag in Arnhem (Schouwburg), woensdag in Heerenveen (Posthuistheater). Vanaf 4 jaar.

Hoe De fantastische symphonie van Berlioz tot stand kwam, is te zien in een theaterconcert van Jeugdtheater Rosa Sonnevanck en het Orkest van het Oosten. Zaterdag in de Zwolle (Nieuwe Buitensociëteit), zondag in Enschede (Muziekcentrum).

Wat moet je beginnen als je vader sterft, je moeder hertrouwt met je oom en een mysterieuze geest vertelt dat je oom je vader heeft vermoord? Liesbeth Coltof regisseerde Hamlet vorig seizoen, nu maakte ze een nieuwe versie. Vrijdag in Alkmaar (de Vest), zaterdag Amsterdam (Krakeling). Vanaf 10 jaar.

Sirkel/De Zuidpunt herneemt De Geheime Tuin, een minimusical voor publiek Voorstellingen op 5 oktober om 11.30 en 14.15 uur in Amsterdam (Beurs van Berlage), op 8 oktober in Kerkrade (Wijngrachttheater), op 12 oktober in Sittard (Sirkeltheater). Vanaf 7 jaar. 'In deze voorstelling rollen de acteurs van spelvreugde over het toneel. Zij scheppen een wereld die gewoonlijk alleen in kinderfantasieën zichtbaar is. De toeschouwer waant zich in een sprookjesbos.' (Marian Buijs)

Meer over