Jeugdige Duitse ploeg is te sterk voor Brazilië

Duitsland heeft in Stuttgart een klinkende 3-2-zege geboekt op Brazilië. Bondscoach Löw kwam met een jong team op de proppen dat fris en aanvallend speelde.

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - voetbal

oefenduels

Brazilië beperkte zich tot verdedigen, al kwam het net na de rust wel bijna op 1-0 door een bekeken schot van Pato. In het vervolg sloeg Duitsland toe. Via een benutte strafschop werd het 1-0, waarna het 19-jarige talent Götze doelman Julio Cesar omspeelde en de 2-0 binnenschoot. Nadat Robinho (strafschop) de spanning terug had gebracht, zette Schürrle (assist Schweinsteiger) zijn ploeg op 3-1. De late treffer van Neymar deed er niet meer toe.

Dick Advocaat heeft met de Russische nationale ploeg weer eens een overwinning geboekt. De bondscoach uit Nederland zag hoe zijn Russische keurkorps in een oefeninterland Servië versloeg met 1-0.

Het oefenduel stond in het teken van de komende EK-kwalificatieduels. Op 2 september neemt Rusland het in groep B in eigen huis op tegen Macedonië. Advocaat kan zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven. Zijn ploeg deelt de koppositie met Slowakije en Ierland. Alledrie de ploegen beschikken na zes duels over dertien punten.

Na afloop van de oefeninterland zei Advocaat de kwalificatieduels van Rusland niet te vrezen. 'We hebben tegen alle tegenstanders in de groep gespeeld en ik vind dat Rusland het sterkste team heeft, ook al waren de resultaten niet altijd even goed. Een voordeel is dat we nu twee keer thuis spelen.'

Italië heeft wereldkampioen Spanje in Bari met 2-1 verslagen. Alberto Aquilani maakte zes minuten voor tijd het winnende doelpunt met een van richting veranderd schot. Riccardo Montolivo had de score namens de thuisploeg geopend. Xabi Alonso maakte gelijk uit een strafschop. Spanje speelde niet in de sterkste opstelling. Het basisteam telde twee spelers van Barcelona, tegen zeven in de WK-finale tegen Nederland (1-0).

Hoewel Nederland niet in actie kwam vanwege de rellen in Engeland, oefenden de tegenstanders uit de EK-kwalificatiegroep wel. Zo won Hongarije ruim met 4-0 van IJsland, was Zweden met 1-0 te sterk voor Oekraïne en liep Moldavië in de slotminuut van het duel tegen Cyprus tegen een nederlaag (3-2) op.

Bondscoach Hiddink zag Turkije met 3-0 winnen van Estland.

undefined

Meer over