Jeroen Vissers gaat naar Cura

Zo. De postzakken zijn leeggeschud en de inzendingen beoordeeld. Dank voor al uw hartverwarmende reacties en ingenieus geknutselde antwoordkaarten. We voelden ons af en toe net Ria Bremer aan de balk van Stuif Es In....

tekst Marck Burema en Carel Helder . illustraties Fons Schiedon

Harde cijfers: de winnaar van de Volkskrant magazine Autoquiz (magazine van 27 maart 2004) had van de 45 vragen 0 fout, en de ultieme verliezer had er slechts 9 goed. Velen onder u hadden maar 4, 5, 6 of 7 vragen fout. Waarvoor hulde.

Vraag 6, 10, 18, en 30 bleken nare stoeprandjes en menig quizdeelnemer reed er z'n aluminiumvelg op stuk. Een korte toelichting.

BarbaBob (vraag 6) is de Bob. Geen discussie mogelijk. Een briefschrijver meende dat BarbaBob 'iets te jong was voor een rijbewijs', maar hallo meneer... weet u wel wat die figuurtjes allemaal kunnen met hun lijf?

Vraag 10. De afkortingen. In het rijtje DFB-ADS-DKW-DRB hoort ADS niet thuis. De andere zijn of waren automerken. Een no-brainer, dunkt ons.

Vraag 18. De paardenkrachten. Engelse knollen zijn het sterkst. 1 Continentale pk is 0,736 kW,

1 English horsepower is 0,746 kW. Vraag ons niet waarom.

Vraag 30. De bekeuringen. Het optellen van diverse boetes bleek een probleem. Er zwerven blijkbaar meerdere boetebases rond op internet, en dat leidde tot algehele anarchie in de inzendingen. Hulpnotaris B. van Beukering heeft na ampel beraad vraag 30 uit de wedstrijd genomen, en door middel van loting het goede antwoord toegekend aan antwoord C.

Gaan we over tot de prijsuitreiking.

Derde prijs

Mignon 'MG' Ackermans uit Nijmegen had 2 fout, en wordt daarmee derde. Ze wint een kek setje Hydragrip banden van Goodyear. Haar bijschrift bij de tekening van vraag 45 (zie rechtsonder op deze pagina) luidde: Agent: 'Mevrouw, heeft u dat zebra pad soms niet gezien?' Bestuurder: 'De zebra wel, agent, maar die pad niet.'

Tweede prijs

Aardig, maar van iets mindere kwaliteit dan die van R. Tonnaer uit Utrecht (eveneens twee fout). A: 'Op de bon, mevrouwtje?' B: 'Nee, op de motorkap!' Proficiat, meneer of mevrouw Tonnaer. Het Webasto Hollandia DeLuxe 300 Medium Schuif-kanteldak (met tiptoetsbediening!) komt naar u toe.

Hoofdprijs

Jeroen Vissers uit Tilburg gaat de geschiedenis in als de Michael Schumacher van de Volkskrant magazine Autoquiz. Hij had 0 fout, kortom alles goed. Ook zijn bijschrift kon ons bekoren.

Agent: 'Goedemiddag meneer. We houden een alcoholcontrole. Wilt u meewerken?' Bestuurder: 'Da's goed. Geef me maar een jas en een pet en zeg maar wat ik moet doen!' Petje af, Vissers. U mag gaan genieten van de Kras SterVakanties-reis naar Cura.

P.S. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Meer over