Jeff Kinney

Jeff Kinney: Het leven van een loser - Zwaar de klos!

De Fontein, euro 14,95 (10+)

In het zevende deel van de serie Het leven van een loser maakt Bram grappen over de tijd in zijn moeders buik en zijn familie en zoekt hij een partner voor het Valentijnsfeest op school.

Degene die mijn biografie gaat schrijven, zal wel willen weten wat er vóór mijn geboorte is gebeurd, denkt Bram. Dus begint hij dit boek met een lang verhaal over de tijd dat hij nog in de buik van zijn moeder zat, waar hij naar klassieke muziek moest luisteren en zijn ouders kon horen 'flikflooien'. Daarna vertelt hij over zijn broertje Max, van wie het zwarte navelstompje na de geboorte nooit is teruggevonden. Dus is Bram bang dat het nog steeds ergens zal opduiken, yuk!

Max is nogal onaangepast en houdt er een stoet fantasievriendjes op na. Bram (kloppend op de wc-deur): 'Ik hoop maar dat hij er snel overheen groeit, want het begint echt belachelijk te worden. Soms moet ik wachten totdat al Max' fantasievriendjes naar de wc geweest zijn.' Net als de vorige delen is Zwaar de klos! een bundeling grappige voorvallen die lezen als een Donald Duck: meer van hetzelfde, maar het is geinig en je weet van tevoren wat je krijgt. Annemarie Terhell

undefined

Meer over