JAZZ

The Houdini's zijn op tournee ter gelegenheid van hun tienjarige bestaan. Vanavond in Alkmaar (Provadja), zaterdag in Amsterdam (Bimhuis), zondag in Spijkenisse (De Stoep)....

Tournee

The Dutch Jazz Orchestra onder leiding van Jerry van Rooyen speelt 'The Unknown Billy Strayhorn', vanavond in Vredenburg, Utrecht en vrijdag in Popular, Rotterdam.

Het saxofoonsextet De Zes Winden (van sopranino tot bassax) speelt vrijdag in het Bimhuis, Amsterdam, zondag om 15 uur in het Flora Theater, Delft.

Almere

Hans Dulfer treedt zondag om 15.30 uur op in De Roestbak.

Amsterdam

In het Bimhuis vanavond een programma met muzikanten van Tzadik, het platenlabel van John Zorn: keyboardspeler Anthony Coleman met 'Sephardic Tinge', violist Eyvind Kang, en Death Ambient met Ikue Mori, Kato Hideki en Jim Plotkin.

Op het vijftiende Amsterdam Blues Festival, zaterdag in de Meervaart, Clarence 'Gatemouth' Brown, Bearcats Cajun Playboys, Marion James and the Turbanaires. 's Middags vanaf 14 uur een pianospecial met Rob Agerbeek en Martijn Schok Boogie Woogie Trio.

In de Melkweg dinsdag Zawinul Syndicate.

Arnhem

De altsaxofonist Paul Stocker treedt zondag om 16.30 op met zijn trio in de Stadsschouwburg.

Breda

De 'toonladder van de liefde', een marionettenspel van de Vlaamse schilder James Ensor, inspireerde de pianist Cor Fuhler tot een gelijknamig muziekwerk voor zijn kwartet. Vrijdag in Lokaal 01.

Edam

In de Mahogany Hall vanavond Sprinkhuizen, Fennis & Didderen, 'jazztrio met een rockopvatting'.

Eindhoven

Het Nemesis Quartet, met de tenor Tom Beek en basgitarist Mark Haanstra, treedt maandag op in Wilhelmina.

Harderwijk

In de Catharinakapel is zondag om 16 uur een concert door Available Jelly, met Wolter Wierbos en Michael Vatcher.

Hoorn

Pianist Michiel Borstlap speelt solo, zaterdag in het Huis Verloren.

Leeuwarden

In De Harmonie strijden zaterdagavond vijf jazzgroepen in de finale van het Nederlands Jazz Concours, dat wordt afgesloten door Available Jelly en de Amerikaanse saxofonist James Carter.

Leiden

Het kwartet van bassist Wiro Mahieu, winnaar van de Wessel Ilcken Prijs 1996, speelt zaterdag in Het Volkshuis, Apothekersdijk 33a.

Rotterdam

In Theater Zuidplein zondag zangeres Denise Jannah.

Fukkeduk en Dull Schicksal spelen zaterdag in Popular.

Tilburg

De zangeres Annette Lowman geeft op 14 maart een concert in Paradox.

Utrecht

Het SJU Jazzpodium presenteert zaterdag het Trio San Francisco (Sean Bergin, Tobias Delius, Daniele D'Agaro) met als gast slagwerker Han Bennink.

Meer over