JAZZ

Misha Mengelberg (piano) en Gert-Jan Prins (slagwerk) zijn op tournee met de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson. Vanavond in het Bimhuis, Amsterdam; vrijdag in het Korzotheater, Den Haag; zaterdag op het SJU Jazzpodium in Utrecht; zondag om 15 uur in Dodorama, Rotterdam....

Tournee

Het jonge Nederlandse kwintet Five Up High speelt avontuurlijke bebop. Vrijdag in Voorburg (De Tobbe), zaterdag in Amsterdam (Bimhuis), dinsdag in Rotterdam (Dizzy).

Zangeres Deborah Brown en het trio van pianist Rein de Graaff treden vanavond op in Groningen (Oosterpoort), vrijdag in Amersfoort (De Flint), zaterdag in Utrecht (Vredenburg), zondag in Leeuwarden (Brouwershoeck, 15 uur).

Trompettist Eric Vloeimans treedt vrijdag op met zijn kwartet in Paradox, Tilburg; zaterdag in het Huis Verloren, Hoorn.

Amsterdam

Liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster ondergaan een jazzbewerking in Bo's Art Trio. De groep van altist Bo van de Graaf, pianist Michiel Braam en slagwerker Fred van Duynhoven speelt vrijdag in het Bimhuis.

In ROXY vindt zondag vanaf 16 uur de maandelijkse Pickwick Tea Dance plaats, met dj's, jazzdance en live-bands.

Arnhem

Slidegitarist Gary Lucas geeft maandag van 16 tot 18 uur een masterclass op de Hogeschool voor de Kunsten.

Breda

Denise Jannah treedt zondag op in het Chassé Theater.

Bussum

Het trio van klarinettist Ab Baars speelt muziek van zijn leermeester John Carter. Vanavond verzorgt het trio een optreden in Theater Molenlaan.

Den Haag

In de Dr Anton Philipszaal zondag

avond een optreden door het trio van stemkunstenares Greetje Bijma, saxofonist Alan Laurrilard en de organist Klaas Hoek.

Thunderclaps, de maandelijkse concertserie in het Korzo Theater, brengt vrijdag verrassende combinaties van hedendaagse muziekstijlen: de Britse pianist Steve Beresford treedt op met de altsaxofonist Piet Noordijk, liedjes van Burt Bacharach worden liefdevol onder handen genomen door onder anderen Michael Moore, Michael Vatcher en Jodi Gilbert, en onder de noemer 'nieuwe kamermuziek' presenteert Yannis Kyriakides zijn compositie 'Take' voor viool en piano.

Dordrecht

Contrabassist Hein van de Geyn stelt vanavond een programma naar eigen voorkeur samen op het Jazzpodium DJS.

Eindhoven

In Wilhelmina is maandag een concert door Triosonic, nieuwe formatie met Ferdi Schukking (saxofoon), Theo Hoogstins (bas) en Menno de Bruin (drums).

Nijmegen

Het trio van klarinettist Ab Baars speelt muziek van John Carter, woensdag in O'42. Zondag is daar de groep Voice Matter, met Jodi Gilbert en Michael Moore.

Rotterdam

Barondown, trio van slagwerker Joey Baron, geeft zaterdag een concert in Popular.

In Dodorama woensdag Gates; elektronica, compositie en improvisatie met o.a. Gerard van Dongen (piano, elektronica).

Het kwartet van vibrafonist Ben Gerritsen geeft zondag om 16 uur een concert in Dizzy. Dinsdag in Dizzy een optreden van het kwintet Five Up High.

Meer over