JAZZ

Het trio van tenorist en klarinettist Ab Baars (Wilbert de Joode, bas; Martin van Duynhoven, drums) is op tournee met de legendarische Amerikaanse trombonist Roswell Rudd....

Voor hij aan zijn nieuwe tournee door Japan begint, speelt Hans Dulfer vrijdag nog op het jazzfestival Bergum, zondagmiddag in De Kroeg, Culemborg en zondagavond op het Neude Festival in Utrecht.

Alkmaar

De Nederlandse latinjazz-band Nueva Manteca speelt 'Afro Cuban Sanctus', zaterdag in De Vest.

Amsterdam

Slide-gitarst David Tronzo en de dichteres Ruth Weiss zijn vrijdag te gast bij de formatie Available Jelly in het Bimhuis. Zaterdag is daar trio Ab Baars met trombonist Roswell Rudd.

De Amerikaanse gitarist Eugene Chadbourne brengt 'Stand Up Stoned Shockabilly', woensdag in zaal OCC InIt/Binnenpret.

Tromboniste Teddy Steen is zondagavond met haar nieuwe latinjazz-ensemble Azucaraba in de Melkweg.

Zondag om 15 uur een 'big band battle' in het Odeon Theater, waar de MSA Jazzmania Big Band o.l.v. Peter Guidi en Hilversum Conservatorium Big Band o.l.v. Erik van Lier hun krachten meten. Speciale gast is trompettist Benny Bailey.

Jazz op het Water, het drijvende podium aan de Schellingwouderdijk presenteert zondag om 16 uur het trio Steve Altenberg met gitarist Jesse van Ruller.

De big band Tetzepi speelt nieuwe muziek, woensdag in Zaal 100.

Bergen op Zoom

Het Philip Morris Jazzweekend presenteert concerten op en rond de Grote Markt, met vrijdag Brussels Jazzorchestra en Raise the Roof, zaterdag Pierre Courbois, Mijke Loeven, Nancy Works on Payday en Handsome Harry Company, zondagochtend oecumenische kerkdienst met Deborah J. Carter, om 16.45 finale met het oude-stijlorkest Hotter Than Six.

Den Oever

In muziekcafé Bij Max zaterdag vibrafonist Carl Schulze.

Haarlem

In Het Wapen van Kennemerland zondag het trio Johan Clement met zanger Gé Titulaer.

Nieuwegein

Het Merwede Jazz Festival brengt zaterdagavond op twee podia aan de Utrechtsestraatweg Masha Bijlsma, Beets Brothers Orchestra, Jesse van Ruller en Autoreverse Orchestra.

Rotterdam

De Luikse pianist Pierre Berthet bespeelt zijn 'extended piano' (vleugel met extra klankmogelijkheden), zondag om 15 uur in Dodorama.

Terneuzen

Het Schelde Jazz Festival opent vanavond in Porgy & Bess met 'poetry and jazz' door J. Bernlef en Dig d'Diz. Vrijdag in het Zuidlandtheater Piet Noordijk en trompettist Benny Bailey. Zaterdag in Porgy & Bess tenorist David Sanchez, zondag Jojo Swingband met Dan Barrett.

Tilburg

Paradox gaat verbouwen, maar houdt vrijdag van 17 uur tot na middernacht eerst nog 'Paradox in de Steigers'. Met Niko Langenhuijsen, Ben Boogaard, Eric van der Westen, Palinckx, Han Buhrs, Paul van Kemenade Kwintet, La Troupe Fomtugol (Burkina-Faso) e.a.

Utrecht

Zaterdag vanaf 17 uur jazzfestival op de Neude, met Piet Noordijk, Lydia van Dam, Rein de Graaffs Alto Madness en Dulfer.

Weert

Het festival Jazz & Blues in Raytown presenteert vrijdag gitarist Jesse van Ruller, zaterdag Rinus Groeneveld en Saskia Laroo, zondag De Broeders en Masalsa.

Wijk bij Duurstede

De Akki Haak Band speelt zaterdag in theater De Koningsstal.

Meer over