JAZZ

Tournee..

Hans Dulfer is vanavond in Doelencafé, Rotterdam, vrijdag op het popfestival in Geldrop, zondag om 16 uur in Jazzcafé, Engelbert (Groningen) en woensdag in Alto, Amsterdam.

Amsterdam

Het Bimhuis biedt twee dagen onderdak aan de Internationale Gaudeamus Muziekweek, met vanavond Steamboat Switzerland, Rotterdam Philharmonic Brass en Saxofoon Ensemble o.l.v. Ed Bogaard. Vrijdag Night of the Unexpected met muziek van en door basklarinettiste Lori Freedman, trombonist Günter Christmann, Edwin van der Heide/Kaffe Matthews en TONK. Zaterdag jazzbewerkingen van Gabriel Fauré door kwartet met trompettist Paolo Fresu en bassist Tony Overwater. Zondag cd-presentatie door kwartet van bassist Sven Schuster, met o.a. tapdanser Marijn van Veen.

De nieuwe jazzserie in het Concertgebouw begint vrijdag met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de grote tenorsaxofonisten Joe Lovano, James Carter en Johnny Griffin.

In Meander maandag Crea Big Band o.l.v. Armando Caïro, met trompettiste Saskia Laroo. Laroo is dinsdag te gast bij trio Frans Ronday in Elsa's Jazzcafé.

Breda

Zondag om 15.30 uur de Frits Bayens Big Band met tenorist Bob Malach in café Ome Jan (Ginnekenweg 338).

Delft

Het Willem Breuker Kollektief treedt vrijdag op in Smr.

Den Oever

Bij Max zaterdag Free Fair met Dick Vennik en Rob van den Broeck.

Rotterdam

In centrum Witte de With vanavond nog éénmaal muziektheaterproject 'Palinckx dekt tafel' door het kwartet Palinckx.

Soest

In Artishock zaterdag de formatie Vandoorn van zangeres Ineke van Doorn.

Tilburg

Zangeres Susanne Abbuehl zingt repertoire van Carla Bley, vrijdag in Paradox.

Zevenbergen

Zaterdagmiddag spelen op het Parker Jazz Festival het Dutch Palladium Orchestra en Alice in Dixieland (Markt), 's avonds o.a. Deborah J. Carter en Ronald Douglas All Stars (Zaal van der Hooft).

Meer over