JAZZ

Zangeres Soesja Citroen geeft op 21 december een concert in Gouda (Schouwburg) en treedt 29 december om 15 uur op in Breda (Chassé Theater)....

Tournee

De tenorist Barend Middelhoff speelt 21 december in Leiden (de Waag), 22 december om 15 uur in Leeuwarden (de Brouwershoeck).

Amsterdam

In de voorstelling Het Fantastische Luchtschip musiceert Big Bizar Habit van gitarist Marc van Vugt (met zangeres Ineke van Doorn, drummer Michael Vatcher en bassist Tony Overwater) bij zwijgende films van George Mélies. De enscenering is van de beeldend kunstenaar Pieter Baan Muller. In het Nederlands Filmmuseum, van 19 tot en met 22 en 26 tot en met 29 december.

In het Bimhuis op 22 december The New Concert Band met gitarist Jesse van Ruller, 2 januari een Nieuwjaarsconcert door Douglas Seven, de nieuwe groep van gitarist Franky Douglas.

Deventer

De Akki Haak Band van tromboniste Ariadne Haak concerteert 26 december in Bouwkunde.

In De Leeuwenbrug spelen op 21 december de Beets Brothers, het Rosenberg Trio en de Rosenberg Big Band.

Dordrecht

Jazzpodium DJS presenteert zaterdag 21 december vocale Braziliaanse jazz met de zangeres Lilian Vieira.

Laren

Rita Reys treedt 19 december op in Nick Vollebregt's.

Leeuwarden

SFeQ Extended is een uitgebreide bezetting van de groep SFeQ van Bart Suèr, met twee bata-drums en basklarinet. Op 28 december in Theater Romein.

Nijmegen

Het Willem Breuker Kollektief speelt bij filmfragmenten van Johan van der Keuken, zondag 22 december in O'42.

Rotterdam

In Dizzy speelt op 22 december om 16 uur het nieuwe jazzkwartet State of Grace, met Willem Hellebreker (tenorsax) en Wiro Mahieu (contrabas).

Dodorama ontvangt 22 december vanaf 15 uur zeventien groepen tijdens het Ver Uit De Maat Festival, met onder meer Trespassers W, Henry van Zanten & Han van Hulzen en vrije-improvisatie door de band Fundada.

Zaandam

In de Verkade Zaal (Westzijde 148) op 20 december stemkunstenaar Jaap Blonk.

Meer over