JAZZ

Tournee..

Amsterdam

Muziek van Eric Dolphy door een ensemble met o.a. Willem Breuker (saxen), Eric Vloeimans (trompet), John Engels (drums) en Arjen Gorter (bas), vanavond in Heemstede ('t Oude Slot), vrijdag in Amsterdam (Bimhuis), zaterdag in Edam (Mahogany Hall) en zondag om 15 uur in Groningen (Café Overstag).

Saskia Laroo Band en dj Michael, vrijdag in Amsterdam (Meander).

Pa.linck.xl met o.a. pianist Daan Vandewall en vocalist Han Buhrs treedt vanavond op met drummer Chris Cutler in Amsterdam (Bimhuis), zondag in Rotterdam (Dodorama), maandag in Eindhoven (Café Wilhelmina) en dinsdag in Utrecht (Ekko).

JVC Jazz Festival van dinsdag t/m 28 oktober: dinsdag in de Melkweg Tribal Tech; woensdag in de Grote Zaal van het Concertgebouw het kwartet van pianist Ahmad Jamal met George Coleman (tenorsax) en het kwartet van saxofonist Joshua Redman.

Zaterdag in het Bimhuis: een 'birthday party' voor gitarist Franky Douglas.

Den Bosch

The Fonda-Stevens Group (een kwintet van bassist Joe Fonda en pianist Michael Stevens), speelt vanavond in het Muziekcentrum.

Enschede

Major League met pianist Edgar van Asselt en saxofonist Miguel Martinez treedt vrijdag op in De Tor.

Haarlem

Zangeres Rhiannon treedt zaterdag op in het Concertgebouw.

Heerlen

Het jazzkwartet van trompettiste Saskia Laroo treedt op met rapper Ambush, maandag in Carnaval Du Jazz.

Big band Brownie Speaks met 'Jazz moves Bach!', dinsdag in de Staddschouwburg.

Leeuwarden

Gitarist Leonardo Amuedo, bassist Reno Steba en drummer Lucas van Merwijk spelen vrijdag in de Harmonie.

Roosendaal

Het Paul van Kemenade Quintet treedt op met de Zuid-Afrikaanse musici Feya Faku, Louis Mhlanga en Sydney Mnisi, vrijdag in Roosendaal (De Kring) en zaterdag in Utrecht (Vredenburg).

Tilburg

Paradox: vrijdag een septet met o.a. Amina Figarova (piano) en Jarmo Hoogendijk (trompet); woensdag duo Phil Durrant/John Butcher met Chris Cutler (drums) .

Meer over