JAZZ

Francien van Tuinen, Imke van Oosten en Hartog Eysman, winnaars van het Jazz Vocalisten Concours in Zwolle, treden zaterdag op in de Philipszaal, Den Haag, zondag in de Vereeniging, Nijmegen en maandag in de Bonbonnière, Maastricht....

Tournee

De Franse pianist Michel Petrucciani geeft soloconcerten in de Oosterpoort, Groningen (28 februari), Schouwburg, Tilburg (4 maart), Muziekcentrum, Enschede (5 maart), Schouwburg, Gouda (7 maart), Kleine Komedie, Amsterdam (8 maart).

Steve Coleman & Five Elements spelen maandag in het Grand Theatre in Groningen, dinsdag in de Melkweg in Amsterdam.

Amsterdam

In het Bimhuis vanavond Klezmokum van pianist Burton Greene, vrijdag drummer Dennis Charles met Thomas Borgmann (sax) en Wilbur Morris (bas), zaterdag trombonist Joost Buis & his Famous Astronotes.

Den Haag

In de Regentenkamer zondag om 16 uur Slinger's Swingers met pianist Cees Slinger.

Dordrecht

Op jazzpodium DJS zaterdag het kwintet Paul van Kemenade.

Edam

Marcel Worms speelt 'nieuwe blues voor piano', met assistentie van gitarist Franky Douglas, vanavond in Mahogany Hall.

Nijmegen

Zondagavond in O'42 turbulente New-Yorkse klezmer-jazz door het Paradox Trio, met Matt Darriau op saxofoon, fluit en doedelzak.

Rotterdam

In Dodorama zondag om 15 uur 'Lijkschouwing' door Lukas Simonis, Rotterdamse Improvisatie Poel en Instituut voor Betaalbare Waanzin.

Tilburg

In Paradox vrijdag zangeres Susanne Abbuehl, maandag Helmut Neugebauer (Wenen) en Bert Palinckx, dinsdag kwartet van de Zweedse pianist Esbjörn Svensson, die internationaal de aandacht trekt met zijn nieuwe, aan Monk gewijde cd.

Utrecht

Vandoorn (met zangeres Ineke van Doorn, gitarist Marc van Vught, trompettist Eric Vloeimans) treedt zaterdag op op het SJU Jazzpodium.

In Muziekcentrum Vredenburg vanavond trio van saxofonist Yuri Honing.

Zaandam

In de Burcht donderdag Five Great Guitars, met het Groninger Guitar Duo, Jan Kuiper, Leonardo Amuedo en Eric Vaarzon Morel.

Meer over