JAZZ

'Winter in Alaska' is de titel van de gezamenlijke tournee van Willem Breuker Kollektief en zangeres Greetje Kauffeld, vanavond in Orpheus, Apeldoorn; zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht (met inleiding door Joop van Zijl en Kevin Whitehead), zondag om 15 uur in Theater Romein in Leeuwarden....

Tournee

Na haar fraaie optreden op de JazzMarathon geeft de New-Yorkse pianiste Myra Melford nog twee concerten met haar kwintet. Zondag in Den Haag (Anton Philipszaal), maandag in Eindhoven (Wilhelmina).

Saxofonist Paul Weiling en slidegitarist David Tronzo spelen vrijdag in Paradox, Tilburg; zaterdag in het Bimhuis, Amsterdam.

Amsterdam

In het Bimhuis vanavond cd-presentatie van saxofonist Barend Middelhoff. Zondag de New Concert Band met als gast altist Lee Konitz. Maandag Jungle Warriors van gitarist Jan Kuiper.

Rietblazer Ab Baars en trompettiste Felicity Provan geven zaterdag om 15 uur een duoconcert in het Stedelijk Museum. Dinsdag is Ab Baars in septetbezetting in Zaal 100.

Enschede

Swingviolist Frans Poptie speelt vrijdag in De Tor.

Edam

Saxofonist Herb Geller en trompettist John Marshall zijn te gast bij het trio Rein de Graaff, zaterdag in Mahogany Hall.

Laren

De big band van saxofonist Illinois Jacquet treedt vanavond op in Nick Vollebregt's.

Nijmegen

Tenorist Ellery Eskelin, accordeoniste Andrea Parkins en drummer Jim Black, spelen woensdag in O'42.

Rijswijk

De 'Vocal Jazznight' in de Schouwburg presenteert vanavond Denise Jannah, Lydia van Dam, Marjorie Barnes, Carmen

Gomez, Boi Akih en Henk De-

Laat.

Rotterdam

De altsaxofonisten Oliver Lake en Sonny Simmons treden zaterdag op in Popular, met drummer Andrew Cyrille en bassist Mark Dres-

ser.

Utrecht

De New Cool Collective Big Band van Benjamin Herman speelt vanavond in Muziekcentrum Vredenburg. Vrijdag muziek van Ferde Grofe door de Beau Hunks.

Zwolle

Zanger/gitarist Fernando Lameirinhas brengt repertoire van zijn nieuwe cd 'Vida Vida', samen met Raymond van het Groenewoud, zaterdag in Odeon.

Meer over