JAZZ

Het kwartet van saxofonist Ad Colen, met op piano Michiel Borstlap, is vanavond in Venlo (Schlemmer), zaterdag in Breda ('t Hijgend Hert), zondag om 11.30 uur in Velp (Kunsthuis 13)....

Tournee

De 84-jarige Amerikaanse saxofoongrootmeester Al Gallodoro is op tournee met The Beau Hunks Saxes. Vanmiddag om 12.30 uur in Koninklijk Conservatorium, Den Haag (workshop) en vanavond in Verderop, Delft. Zaterdag met de Original Victoria Band in De Nieuwe Veste, Breda en zondag om 15.30 uur in De Komedie, Maastricht.

De Fra Fra Big Band geeft nog twee concerten met de Amerikaanse trompettist Lester Bowie, vanavond in de Vereeniging, Nijmegen, zaterdag in Popular, Rotterdam.

Basgitarist Eric Calmes en Grupo Zamanakitoki speelt Caribische ritmen en jazz, vrijdag in Cultureel Centrum Amstelveen, maandag in De Kleine Komedie, Amsterdam.

Amstelveen

Vrijdag op vijf podia in Cultureel Centrum Amstelveen 'Jazz After All', met Marjorie Barnes, Hartog Eysman, Eric Vloeimans, Mike del Ferro en Lydia van Dam.

Amsterdam

In de Melkweg zondag de Amerikaanse fusiongroep Yellowjackets.

Zondag vanaf 16 uur de eerste Tea Dance na het zomerreces in de Roxy, met tapdans, jazzdance, zangeres Lils Macintosh en altsaxofonist Ben Herman als dj.

New Cool Collective van Benjamin Herman is maandag in Café Meander.

Zondag in het Bimhuis The New Concert Band en het Trio Greetje Kauffeld. Maandag The Jungle Warriors met gitarist Jan Kuiper.

Zangeres Dee Dee Bridgewater treedt maandag op in het Concertgebouw, met het Ray Brown Trio en de WDR Big Band.

Edam

De New Cool Collective is zaterdag in Mahogany Hall.

Enschede

De Tsjechische gitarist Rudy Linka, die op dit moment furore maakt in de Verenigde Staten, geeft vrijdag een concert in de Tor.

Groningen

Het kwartet van saxofonist Carlos Ward, met drummer Pheeroan Aklaff, speelt maandag in het Grand Theater.

Leeuwarden

Het trio van saxofonist Yuri Honing is zondag om 15 uur in De Brouwershoeck.

Middelburg

Het kwintet van vibrafonist Ben Gerritsen geeft zaterdag een concert in de Kloveniersdoelen.

Nijmegen

Op het zeventiende Swing Improvisatie Festival, zaterdag en zondag in O'42, spelen workshoporkesten uit het hele land, aangevuurd door onder andere de Swing Masters, met Eric Boeren, Frans Vermeerssen en Paul Stocker.

Rotterdam

In Dodorama zondag om 15 uur saxofoonkwartet TUMB, met Peter van Bergen en Leo van Oostrom.

Terneuzen

In Porgy & Bess zondag om 16 uur latinjazz door de Panamees/ Amerikaanse pianist Danilo Perez.

Utrecht

Boi Akih, jazz- en wereldmuziekgroep van de Molukse zangeres Monica Akihary, is zaterdag in het Moluks Historisch Museum.

Het SJU Jazzpodium presenteert vanavond trompettist Eric Vloeimans.

Voorburg

Het Amsterdam Jazz Quintet van pianist Robert Jan Vermeulen presenteert de cd 'Portraits', vrijdag in De Tobbe.

Meer over