JAZZ

Na hun bijdragen aan John Adams' vijftigste verjaardag hebben The Houdini's zelf ook nog wat te vieren. Vrijdag jubileumconcert met het Schönberg Ensemble ter gelegenheid van tien jaar Houdini's, in de Concertzaal, Tilburg; zaterdag in de Dr....

Tournee

Alkmaar

Hans Dulfer is zondag om 14.30 uur in De Vest.

Amsterdam

De Gypsy Boys, dwarsfluitiste Ellen Helmus en zangeres Lisa Boray zijn zondag vanaf 15 uur te gast bij de Swing Society, in de Koepelkerk, Kattengat 1.

Het Bimhuis presenteert vanavond Rajesh Mehta (solotrompet) en This, That & the Other van cellist Tristan Honsinger. Vrijdag het trio van de Amerikaanse meesterdrummer Andrew Cyrille, met dwarsfluitist James Newton en bassist Lisle Atkinson.

Zaterdag Free Fair + 8, ensemble van tenorist Dick Vennik met onder anderen trombonist Bart van Lier.

Zondag Henk Meutgeert met zijn New Concert Band, en gasten Eric Vloeimans (trompet) en Peter Weniger (saxofoons).

Den Bosch

'De Verbazing van het Masker Wous' is de titel van een schilderij van James Ensor. De pianist Cor Fuhler liet zich door Ensors werk inspireren tot een gelijknamige compositie, uitgevoerd met saxofonist Michael Moore en gitarist Paul Pallessen. Vanavond in De Synagoge.

Dordrecht

Jazzpodium DJS presenteert zaterdag drie jonge Nederlandse jazzgroepen: het kwartet van trompettist Loet van der Lee, trio Sprinkhuizen, Fennis & Didderen, en Nemesis Quartet.

Eindhoven

Briggan Kraus, altist in Wayne Horvitz' Pigpen, formeerde een eigen trio met gitarist Brad Schoeppach. Schoeppach en Kraus staan maandag in Wilhelmina.

Enschede

Free Fair + 8 van Dick Vennik is vrijdag in De Tor.

Leeuwarden

Corrie en de Brokken van gitariste Corrie van Binsbergen speelt zondag om 15 uur in De Brouwershoeck.

Rotterdam

Het Rotterdams Conservatorium houdt vrijdag en zaterdag open huis met de Rotterdamse Saxofoondagen. Masterclasses, workshops en concerten door onder anderen Tony Lakatos, Dick de Graaf en Jasper Blom.

In Popular zaterdag de Amerikaanse drumgrootmeester Andrew Cyrille, met James Newton (dwarsfluit) en Lisle Atkinson (bas).

Jablkon uit Tsjechië mengt folklore, rock en jazz, woensdag in Dodorama.

In Dizzy treedt zondag om 16 uur altist Piet Noordijk op, dinsdag speelt trio Sprinkhuizen, Fennis & Didderen.

Tilburg

In Paradox is vrijdag een optreden door Fleurine plus Five.

Utrecht

Het trio van de klarinettist Ab Baars (met Wilbert de Joode en Martin van Duynhoven) brengt een hommage aan John Carter, zaterdag op het SJU Jazzpodium.

De Louis van Dijk Superband, met Jarmo Hoogendijk en Ben van den Dungen, speelt werk van jazzpionier Jelly Roll Morton, vanavond in Muziekcentrum Vredenburg.

Voorburg

In de Tobbe zondagmiddag de Tsjechische gitarist Rudy Linka.

Zaandam

Denise Jannah treedt zaterdag op in de Speeldoos.

Meer over