JAZZ

Trio Sprinkhuizen, Fennis & Didderen treedt vanavond op in Leiden (De Burcht) en op 8 april in Emmen (de Brasserie)....

Tournee

Astrid Seriese is vanavond in Waalwijk (De Leest), vrijdag in Heerenveen (Posthuis Theater), zaterdag in Rijswijk (Schouwburg).

Triosonic met Ferdi Schukking (saxofoon), Theo Hoogstins (bas) en Menno de Bruin (slagwerk), zaterdag op Bij Max' in Den Oever, woensdag in 't Oude Slot, Heemstede.

Palinckx heeft een nieuwe samenstelling: naast Jacques Palinckx op gitaar en Bert Palinckx op contrabas, is er Jim Meneses op drums en Han Buhrs als zanger. Vanavond een try out-concert in Baarle-Nassau (Plus-etage), vrijdag in het Bimhuis, maandag in Eindhoven (café Wilhelmina).

In café Nick Vollebregt, Laren, vanavond Greetje Kauffeld & The Rias Big Band o.l.v. Jiggs Whigham; zondag zingt Kauffeld bij het Metropole Orkest in Muziekcentrum Eindhoven en dinsdag in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Amsterdam

In Roxy de laatste Pickwick Tea Dance van dit seizoen. Van 16 tot 22 uur de Amstel Big Band & Shooting Star met secial guests Saski Laroo, Miss Marlucy en Ready Maids. Nickie Nicole treedt op als gastvrouw.

In het Bimhuis vanavond Kitta's Bop Tik, het kwartet van Kees 'Kitta' Smit (sax), Thomas Winther Anderson (bas), Robert Rook (piano) en Bart van Helsdingen (drums); zaterdag in het Bimhuis zangeres Yuki Saga en pianist Yumiko Murakami.

Assen

In jazzclub De Boerderij zaterdag de Beets Brothers met gastvocaliste Fleurine.

Bussum

The Houdini's, vanavond in Theater a/d Molenlaan.

Deventer

In de Leeuwenburg zaterdag een optreden van het Michiel Borstlap Sextet.

Groningen

In het Grand Theatre zondagavond een eenmalig concert van het David Murray Octet, met onder anderen trombonist Graig Harris, saxofonist James Spaulding en Fred Hopkins op contrabas.

Hoorn

Jazzfluitist Jeroen Pek treedt met zijn kwintet op in Huis Verloren (Kerkplein 10b), zaterdag om 22 uur.

Leeuwarden

Zondag om 15 uur in De Brouwershoeck het Piet Noordijk Quartet.

Maastricht

Zondag om 16 uur op het Conservatorium Five Great Guitars, een concert door het Groningen Guitar Duo, Eric Vaarzon Morel, Leonardo Amuedo en Jan Kuiper.

Rotterdam

Het Rotterdam Jazz Project speelt werk van Bergamin, Vermeerssen, Niks, Mingus, Sun Ra e.a., zaterdag in Popular.

In Dodorama zondag om 16 uur Ernst Reijseger, Wolter Wierbos & Alan Purves.

Het trio van Eric Vloeimans is zondag om 16 uur in Dizzy.

In de Doelen zondag om 11 uur een concert door Pia Beck.

Tilburg

Vrijdag in Paradox een dubbelconcert door Duo Rob van den Broeck/Wiro Mahieu en Duo Two Penguins in The Desert, bestaande uit Frank Nielander (saxofoon) en Michiel Braam (piano).

Utrecht

Op het SJU Jazzpodium vrijdag Marcel van Vught Project met muziek van Wayne Shorter.

Het nieuwe project van het Amsterdam Jazz Quintet, met Robert Jan Vermeulen, Toon Roos e.a., heet 'Portraits' met muzikale portretten van beroemdheden als Gary Kasparov, Nick Leeson, Dalai Lama. Vanavond in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Willem Breuker Kollektief geeft op 9 april een concert in Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over