JAZZ

In het Openluchtheater Vondelpark vanavond trombonist Bart van Lier en zangeres Rachel Gould...

Amsterdam

Vrijdag in het Bimhuis de improvisatie-big band Tetzepi, zaterdag trio Piet Kuiters (piano), Ernst Glerum (bas), John Engels (drums).

Bussum

In de Lutherse Kerk vrijdagavond de Jeroen Pek Band, met naast de leider op dwarsfluit, trompettist Bert Lochs en pianist Jeroen van Vliet.

Den Oever

Tenorist Barend Middelhoff geeft zaterdag met zijn kwartet een concert in muziekcafé Bij Max.

Dordrecht

Jazzpodium DJS presenteert zaterdag het kwartet van tenorist Ad Colen, met pianist Rob van Bavel en bassist Hein van de Geyn.

Gouda

In de Agnietenkapel zondag om 15.30 uur het trio van zangeres Ineke van Doorn, Marc van Vugt (gitaar) en Eric Vloeimans (trompet).

Haarlem

Zondag om 18 uur in het Wapen van Kennemerland het trio van pianist Johan Clement met een gastoptreden van saxofonist Sjoerd Dijkhuizen.

Nijmegen

In Cinemariënburg zondag een ode aan de tien jaar geleden in Amsterdam overleden trompettist Chet Baker, met om 14 uur 'Let's Get Lost', een documentaire over Bakers laatste levensjaren door Bruce Weber, en om 16 uur het trio van trompettist Henk Kraus.

Rotterdam

Zondag om 15 uur in Dodorama een klein festival rondom de van origine Deense saxofonist John Tchicai, die in de jaren zestig een rol speelde in de New-Yorkse avantgarde en nog overminderd actief is. Tchicai treedt op in vier bezettingen, met onder andere de Rotterdamse Improvisatie Poel R.I.P. en het Open Workshoporkest Amsterdam.

Soest

In Artishock zaterdag het kwartet van gitarist Marnix Busstra.

Meer over