JAZZ

De laatste voorstellingen van Into Temptation van Astrid Seriese, met veel werk van Tom Waits en Kurt Weill...

Tournee

Vanavond in Uden (Theater Marcant), vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), zaterdag in Breda (Chassé Theater), dinsdag in Nijmegen (Stadsschouwburg).

De jazzformatie Boeren! van Eric Boeren (cornet), Michael Moore (altsaxofoon), Wilbert de Joode (contrabas) en Han Bennink (drums) speelt eigen werk en bewerkingen van Coleman, vanavond in Theater aan de Molenlaan, in Bussum, zaterdag in Provadja, Alkmaar en op 22 mei in de Catherinakapel, Harderwijk.

Slagwerkgroep Den Haag en het Willem Breuker Kollektief brengen o.l.v. dirigent Micha Hamel een hommage aan Edgar Varèse. Vrijdag in Amsterdam (Bimhuis), zaterdag in Veere (Grote Kerk).

Michiel Borstlap en het Yuri Honing Quartet zijn zaterdag in Nighttown in Rotterdam, zondag zijn ze te gast bij Jazz op het water (Schellingwouderdijk) in Amsterdam.

Amsterdam

Het Belgische trio Aka Moon met een wondere mix van rock, jazz en traditionele muziek uit India en Pygmee-Centraal Afrika, treedt zaterdag op in het Bimhuis.

Bergen op Zoom

The Deep River Quartet bestaat 25 jaar en geeft een jubileumconcert, 'As time goes by', vrijdag in de Stadsschouwburg.

Bussum

In 't Spant vanavond een optreden van de Big Band Kristianstad, maandag staat daar Dee Daniels.

Den Bosch

Den Bosch staat tijdens het pinksterweekeinde (van 16 t/m 18 mei) weer in het teken van Jazz in Duketown. Op ruim dertig podia optredens van meer dan honderd formaties. Hoogtepunt belooft het optreden van de Amerikaanse altsaxofonist Benny Waters te worden. Verder bijdragen van Linda Hopkins, Nat Gonella en Beryl Bryden, e.v.a.

Vanavond in het Muziekcentrum (voorheen de Synagoge) twee piano-duo's: Daan Vandewalle/Johan Huys en Frank van Bommel/ Georg Gräwe. 'Klassieke musici improviseren op thema's uit de jazz, jazzmusici improviseren op klassiek/hedendaags materiaal'.

Dordrecht

In Jazzpodium DJS speelt Brand New Orleans zaterdag moderne jazz met Afrikaanse ritmen.

Nijmegen

Het Yuri Honig Trio geeft woensdag een concert in O42.

Guus Tangelder Bigband en Bigband HKA voeren 'Dynamics' van Jerry van Rooyen uit, vrijdag in O42.

Tilburg

Soesja Citroen geeft vanavond een concert in de Schouwburg.

Utrecht

Sunny Murray en het Sonny Simmons Untouchable Factor Quartet treden zaterdag op in SJU Jazzpodium.

Meer over