JAZZ

Op de Groenmarkt zaterdag vibrafonist Frits Landesbergen en het trio van pianist Johan Clement...

Amersfoort

Amsterdam

De formatie SFeQ speelt maandag met DJ Git Hyper in Meander.

Zeven muzikanten die niet eerder met elkaar speelden, werken op initiatief van de VPRO vier dagen lang samen om nieuw repertoire te ontwikkelen. Het resultaat is vrijdag te horen in Paradiso: 'Musicians on a Mission', met bassist Jimmy Haslip (Yellowjackets), saxofonist Arno Bornkamp (Aurelia Saxofoonkwartet), drummer Hans Eijkenaar (Dulfer, René Froger), geluidskunstenaar Harry de Wit, pecussionist Jeroen de Rijk, gitarist Leonardo Amuedo en pianist Michiel Borstlap. Ook live te horen op Radio 3 en Internet; tv-uitzending zondag om 23 uur op Nederland 3.

Jazz aan het Water, drijvend podium aan de Schellingwouderdijk, presenteert zondag om 16 uur de band La Vie en Rose.

In het Openluchttheater van het Vondelpark zondag om 14 uur Josee Koning E Grupo, om 15 uur Fleurine plus Two, 16 uur Piet Noordijk Kwartet en tot slot om 17 uur D'Wys, de band van Carlo de Wijs.

Den Oever

Zangeres Ann Thomas geeft zaterdag een concert in muziekcafé Bij Max.

Haarlem

In het Wapen van Kennemerland zondag om 16 uur saxofonist Peter Guidi en trio Rindert Meijer.

Middelburg

In de Kloveniersdoelen zaterdag het Maiden Voyage Jazz Orchestra o.l.v. Paul Stocker.

Rotterdam

Zangeres Mijke Loeven treedt dinsdag op in Dizzy.

Tiel

Vanavond tot en met zaterdag festival in de Tielse binnenstad, met gratis toegankelijke oude stijl- en dixieland-concerten door o.a. Huub Janssen & his Amazing Jazzband (vrijdag).

Tilburg

Op de Jazz Meeting Tilburg spelen zaterdag Maceo Parker, zondag vanaf 14 uur Cu-Bop City Big Band, Ann Thomas, Kölner Saxophon Mafia en Willem Breuker Kollektief.

Weert

Op de Markt zondagavond gitarist Jesse van Ruller, maandag Saskia Laroo en Greenfield met tenorist Rinus Groeneveld, dinsdag jazzkoor Streetsingers en Masalsa.

Zeist

Frans van der Hoeven (contrabas), zaterdag in het Beauforthuis.

Meer over