Update

Jay Leno neemt in tranen afscheid na 22 jaar

Jay Leno heeft donderdagavond in tranen afscheid genomen van The Tonight Show. De 63-jarige talkshowhost was 22 jaar lang de presentator van de latenightshow, naar eigen zeggen 'de beste baan in showbiz'.

Jay Leno tijdens zijn allerlaatste show, donderdag. Beeld getty
Jay Leno tijdens zijn allerlaatste show, donderdag.Beeld getty

Jay Leno vertelde dat hij zijn moeder verloor in het eerste jaar dat hij The Tonight Show presenteerde, zijn vader in het tweede jaar en daarna zijn broer. 'Daarna had ik geen familie meer. Alle mensen hier zijn mijn familie geworden', zei hij over het personeel.

Sterren als Oprah Winfrey, Kim Kardashian en Billy Crystal waren in de studio om Leno uit te zwaaien. Anderen, zoals Kevin Bacon en Charlie Sheen, stuurden Leno een videoboodschap. Ook president Barack Obama zei Leno vaarwel in een vooraf opgenomen videoboodschap. 'Jay, je hebt de afgelopen jaren veel grappen over me gemaakt, maar geen zorgen, ik ben niet overstuur', zei Obama.

Jimmy Fallon neemt The Tonight Show over van Leno. Zijn eerste show is op 17 februari op de buis. 'Als er groot nieuws is en je hoofd overstroomt van de grappen en je wilt ze delen, dan kun je altijd thuiskomen en ze hier vertellen tijdens The Tonight Show', zei Fallon.

Mooiste jaren van zijn leven
Leno begon in 1992 bij de populaire latenightshow van de omroep NBC, toen hij het stokje overnam van Johnny Carson. 'Toen ik begon, was Justin Bieber nog niet eens geboren. Daarom noemen we dat de goede oude tijd', zei Leno.

In de opening van de laatste show zei Leno: 'Ik houd niet van afscheid nemen. Maar NBC wel.' Daarmee pakte hij zijn eigen zender. Vijf jaar geleden verving NBC Leno door Conan O'Brien. Dat mislukte. Al snel kreeg Leno zijn show weer terug.

Leno nam geëmotioneerd afscheid. Hij sprak over de 22 mooiste jaren van zijn leven. Maar het was tijd, zo zei hij, om het stokje over te geven.

De afgelopen weken namen gasten als Sandra Bullock en Leslie Mann afscheid van Jay Leno:

Jay Leno met zijn opvolger Jimmy Fallon. Beeld epa
Jay Leno met zijn opvolger Jimmy Fallon.Beeld epa
Meer over