Jaspers' zege op Ceulemans helpt Haarlem niet veel

Dat de Nederlandse eredivisie driebanden nog niet aan echte hoogtepunten toe is, valt op te maken uit de mindere moyennes, die in de openingsfase worden gespeeld....

Van onze biljartmedewerker

Meer dan de helft van dat aantal top-partijen nam Dick Jaspers voor zijn rekening. De Nederlandse kampioen speelde afgelopen seizoen 34 maal een wedstrijd met een gemiddelde van 2.000 of meer. Hoewel Jaspers ook in de tweede ronde van de eredivisie driebanden won, heeft hij dat moyenne in de competitie nog niet kunnen halen.

Als kopman van zijn nieuwe team uit Haarlem overmeesterde Jaspers weer eens Raymond Ceulemans (van kampioen Zundert). Jaspers versloeg de Belg in 31 beurten:

50-34. Het fraaiste vuurwerk stak in Haarlem Frédéric Caudron af, die zijn eerste man en voorbeeld Ceulemans aan het overtreffen is. Caudron verloor vorig seizoen geen competitiewedstrijd en behaalde nu tegen Ruud Nieuwenburg een nieuwe magnifieke overwinning: 27-50 in slechts 27 pogingen (moyenne van 1.851).

Aangezien Arno Peterson en Martijn Vet als jeugdige vertegenwoordigers nog aan het eredivisieniveau moeten wennen en tegen routiniers Louis Havermans en Ad Broeders geen kans kregen, verloor de debutant uit Noord-Holland met 6-2.

Opvallend sterk speelt het Belgische jeugdtalent Eddy Leppens. Ook hij debuteerde vorige week op het hoogste niveau (bij oeven) en won toen van Ruud Nieuwenburg. In de tweede ronde kwam Leppens tegenover Ludo Dielis van Heeswijk-Dinther te staan. Ook nu won Leppens, die zich niet door de Belgische routinier liet intimideren. In dertig omlopen was Leppens met 50-45 klaar om de felicitaties in ontvangst te nemen.

Ook goed presteerde Jan Arnouts van Etten-Leur. De biljartzaalhouder was veel te sterk voor Jelle Pijl (Lichtenvoorde): 50-32 in 31 pogingen, waardoor Etten-Leur op een

8-0 overwinning uitkwam. De Brabanders klommen naar de derde plaats op de ranglijst, omdat Hengelo door Rilland-Bath verrassend op 4-4 werd gehouden.

Stand: Zundert 2-4, Heeswijk-Dinther 2-4, Etten-Leur 2-3, Hengelo 2-3, Utrecht 2-3, Hoeven 2-2, TZ/Rotterdam 2-2, Rilland-Bath 2-2, M/Rotterdam 2-1, Krimpen aan den IJssel 2-1, Haarlem 2-0, Lichtenvoorde 2-0.

Meer over