Japanse meisjes slachtoffer van speekselverzamelaar

Een 55-jarige Japanner heeft jarenlang speeksel verzameld van meisjes die hij op straat aansprak en vervolgens in de mond filmde. Zijn vreemde verzameling dreigt hem nu een gevangenisstraf op te leveren.

Redactie
Op straat in Tokio belaagde de man onder andere schoolgaande meisjes. © THINKSTOCK Beeld
Op straat in Tokio belaagde de man onder andere schoolgaande meisjes. © THINKSTOCK

Toshihiko Mizuno werd in Tokio opgepakt voor 'onfatsoenlijk gedrag', een strafbaar feit dat hem een jaar gevangenisstraf of een boete van een miljoen yen (9.000 euro) kan kosten, aldus de Japanse politie.

Seksuele bevrediging
De man ging telkens op dezelfde manier te werk. Hij deed zich voor als wetenschapper en vroeg aan meisjes om een staal van hun speeksel, 'voor onderzoeksdoeleinden'. "Hij filmde hen en vroeg hen ook om de mond te openen, zodat hij beelden kon nemen van hun mondholte en tong', aldus een woordvoerder van de politie. 'Hij deed dat om zijn seksuele verlangens te bevredigen.'

Effectief
Volgens lokale media heeft de man ongeveer vierduizend jonge meisjes benaderd en heeft hij van vijfhonderd ook effectief de speekselstalen veroverd. De man was zeventien jaar lang actief in Tokio en in de buitenwijken van de hoofdstad.

Zijn laatste slachtoffers, drie meisjes van negen en tien jaar, werden tussen oktober en december 2010 afzonderlijk benaderd. De politie vond bij de man ook 26 videobanden, waarop meer dan tweehonderd meisjes te zien waren, aldus de persbureaus Jiji en Kyodo.

Meer over