Japan Airlines houdt opnieuw Dreamliner aan de grond

De Japanse luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) heeft zondag een Boeing 787 Dreamliner aan de grond gehouden nadat een probleem met de luchtdruk in het batterijcompartiment was geconstateerd. Het incident komt kort nadat de toestellen in Japan juist weer in bedrijf waren genomen. Met de batterijen zelf waren geen problemen, meldt de Japanse pers.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

JAL moest door het incident een beroep doen op een ander toestel, een Boeing 767, om de vlucht van Tokio naar Peking alsnog te laten doorgaan, aldus de Japanse persagentschappen Kyodo News en Jiji Press. De vlucht had uiteindelijk een uur vertraging.

De luchtvaartmaatschappij zei een verschil in luchtdruk te hebben vastgesteld binnen en buiten het batterijcompartiment. Volgens JAL gaat het om een fout bij de onderhoudsdiensten van Boeing. Tijdens het hersstel van de batterijen zouden twee kleine ventilatieopeningen, die oververhitting moeten tegengaan, geraakt zijn.

De Dreamliner-toestellen werden op 16 januari wereldwijd aan de grond gehouden, na twee incidenten met smeltende accu's. Drie maanden later keurden de Japanse en Amerikaanse autoriteiten de nieuwe batterijen goed.

Meer over