Column

Janets lastige scheiding en cellulitis in sterrenland

De scheiding van Janet Jackson is een ingewikkelde kwestie en Courteney Cox een opscheppende bikinidrager.

Aaf Brandt Corstius
null Beeld
Beeld

God

Het sterrennieuws volgen is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Wat te denken van deze kop, gisteren op people.com: 'Janet Jackson and Wissam Al Mana: How Their Billion Dollar Interfaith Divorce Could Play Out When It Comes to Custody'. Gelukkig heeft uw sterrenkijker een studie vertaalwetenschap gedaan, en dan komt ze tot zoiets: 'Janet Jackson en Wissam Al Mana: zo zou hun miljarden dollars kostende, interreligieuze scheiding kunnen verlopen wat betreft de voogdij'. Of zoiets. 't Is in ieder geval iets met scheiden, een kind, twee religies en miljarden dollars. En dat is nooit makkelijk, weten wij uit geen enkele ervaring.

En dat terwijl we drie maanden geleden nog in jubelstemming waren voor Janet Jackson, want zij had op haar vijftigste haar eerste kind gekregen! Leek ze in de decennia daarvoor altijd getergd door de treurnis en doem die er nu eenmaal om elke Jackson heen lijkt te hangen, ineens was er een lichtpunt. Babyjongetje Eissa, die ze kreeg met steenrijke Qatarse zakenman Wissam Al Mana.

Maar goed, al binnen drie maanden na de geboorte van Eissa werd de scheiding aangekondigd; volgens ingewijden kwamen Jackson en Al Mana er niet uit met welke god ze Eissa gingen grootbrengen. Het was Jehova tegen Allah, en dat is een titanenstrijd.

People.com heeft voor dit soort lastige kwesties een deskundige achter de hand, doctor Rita George-Tvrtkovic, theologieprofessor aan de Benedictine University in Illinois. Zij zegt: '(Met twee geloven) is de kinderkwestie altijd de zwaarste kwestie.'

De Jacksons hebben het ook nooit eens makkelijk.

Volgens ingewijden kwamen Janet Jackson en Al Mana er niet uit met welke god ze hun zoon gingen grootbrengen. Beeld afp
Volgens ingewijden kwamen Janet Jackson en Al Mana er niet uit met welke god ze hun zoon gingen grootbrengen.Beeld afp

Bikini

We naderen de maand mei, en dat is de maand waarin de roddelpers traditioneel begint met fotoseries van Sterren in Bikini. The Daily Mail loopt alvast vooruit en in plaats van de oude vraag te stellen, namelijk 'Wie heeft er de meeste cellulitis in sterrenland?' komen zij met een geheel nieuwe journalistieke invalshoek.

The Mail onthulde deze week namelijk wie de ergste bikini braggers (bikini-opscheppers) zijn, en niet zomaar bikini braggers, vijftig plus bikini braggers!

Het stuk wordt voorafgegaan door een waarschuwing: 'De foto's hieronder zullen een scala aan emoties oproepen, en ik weet zeker dat veel van die emoties niet prettig zullen zijn.'

Vervolgens volgen er foto's van vijftigsters in bikini en goede vorm: Cindy Crawford, Liz Hurley, Halle Berry, Courteney Cox, Sharon Stone, Demi Moore: we hadden het zelf ook wel kunnen bedenken. Die vrouwen zijn geboren in bikini, ze zullen in bikini sterven, en nooit zal er een put in een dij te zien zijn.

Maar, troost het artikel, de oudere bikini braggers moeten daar veel voor doen. En vooral laten. Zo is Cox 'bevriend met boerenkool' - dat is samen met broccoli en spinazie 'haar lievelingseten'. Demi Moore, meldt The Mail, deed ooit een dieet van citroensap, caynnepeper en maple syrup om een bikini bragger te kunnen blijven. Liz Hurley is de hele dag heet water aan het drinken 'om steken van honger tegen te gaan'. Het goede nieuws is dat Hurley heeft verklaard dat ze het 'fijn vindt om met honger naar bed te gaan'.

En zo is iedereen gelukkig. Zij met hun broccoli en hun honger, en de lezer met het inzicht dat een bikini bragger zijn verschrikkelijk is.

Boerenkool is samen met broccoli en spinazie het lievelingseten van Courteney Cox. Beeld afp
Boerenkool is samen met broccoli en spinazie het lievelingseten van Courteney Cox.Beeld afp
Meer over