ITALIE

Stadsopgravingen illustreren de cultuur van Florence in de postklassieke periode. Tot en met 28 juni in de Rocca Quattrocentesca in Offagna (bij Ancona)....

Ancona

Milaan

Schilderijen, sculpturen en miniaturen die de heilige Ambrosius afbeelden, de eerste bisschop van Milaan (334-397). Tot en met 14 juni in het diocesaan museum van Sant'Eustorgio, Corso di Porta Ticinese 95.

Padua

Giacomo Balla, grondlegger van het futurisme. Tot en met 30 juni in Palazzo Zabarella, Via San Francesco 27.

Rome

Het begin van de moderne medische wetenschap in de kunst van de 17de eeuw (met werk van o.a. Caravaggio, Reni, Gentileschi en Rembrandt). Tot en met 2 juni in het museum van Palazzo Venezia, Via del Plebiscito 118.

Werk van contemporaine kunstenaars uit Cuba, nog t/m 31 maart in het Istituto Italo Latino Americano, Vicolo dei Catinari 3.

Religieuze koptische kunst uit Ethiopie en Eritrea, t/m 13 mei in het Centro Diagonale, Piazza Rondanini 48.

Het honderdjarig bestaan van de Galleria Russo (Via Alibert 15a en Via del Babuino 53) wordt herdacht met een expositie van oude en moderne meesterwerken uit de collectie van de grondleggers van deze galerie.

Venetie

Moebius infinito: 150 originele werken van een van de grootste tekenaars van deze eeuw. Nog t/m 29 maart in Palazzo Querini Stampalia, Castello 4778.

Meer over