ITALIE

Nog t/m 20 oktober sculpturen van Rodin tot Calder in het Regionaal archeologisch museum...

Aosta

Bergamo

'Evaristo Baschenis en het stilleven in Europa' is de eerste overzichtstentoonstelling van de uit Bergamo afkomstige schilder Baschenis (1617-1677). In de zaal van de door hem geschilderde muziekinstrumenten is ook een expositie van originele oude instrumenten. Tot en met 12 januari in Accademia Carrara di Belle Arti.

Brugherio

'De Pisis in Brugherio, de meesterwerken van de smart, 1949-1953' bestaat uit schilderijen uit de laatste jaren van Filippo de Pisis, die hij doorbracht in een kliniek voor geesteszieken. Tot en met 24 november in Galleria Esposizioni della Biblioteca. (Andere exposities ter herdenking van De Pisis' honderdste geboortedag in Palazzo Massari, Ferrara, t/m 19 januari en in de San Giacomo-kerk in Vicenza, t/m 10 november).

Fabriano

De expositie van werken op papier van grote 20ste-eeuwse Italiaanse schilders is verhuisd naar het papier- en filigraanmuseum in Fabriano. Tot en met 31 oktober).

Milaan

'Tiepolo in Milaan', expositie van de belangrijkste schilderijen en fresco's van Tiepolo buiten Veneto. Tot en met 27 oktober in de palazzi Isimbardi en Clerici en de musea Poldi Pezzoli en de Pinacoteca di Brera. (Andere Tiepolo-exposities: in het Ca' Rezzonico-museum in Venetië, t/m 8 december; het Sartorio-museum in Triëst, t/m 13 oktober; de San Francesco-kerk in Udine en het Castello in Udine, beide t/m 31 december.)

Modena

De Engelse popart-kunstenaar Allen Jones, t/m 3 november in Palazzina dei giardini pubblici.

Rome

De eerste overzichtstentoonstelling van Domenichino (Domenico Zamperi, 1581-1641). Tot en met 14 januari in Palazzo Venezia.

Saters en faunen in het werk van Picasso, Rops en andere grote kunstenaars van het eind van de vorige eeuw tot 1914. Tot en met 26 oktober in Area Domus, Via del Pozzetto 124.

Meer over