ITALIE

Het festival in het Noord-Italiaanse bergdorp Clusone (bij Bergamo) presenteert 27 juli het Nederlandse Clusone Trio (Han Bennink, Michael Moore, Ernst Reijseger), dat hier tien jaar geleden voor het eerst samenspeelde....

Bergamo

Florence

Stillevens van Caravaggio tot Houbraken uit de collecties van de families Medici en Lorena. Tot en met 31 oktober in het Palazzo Pitti en de Villa Medicea.

Milaan

Portretten van kunstenaars en onbekenden van de fotografe Maria Mulas (geboren in 1935), t/m 27 september in het Palazzo dell'Arengario.

Napels

Honderd ontwerpen van Filippo Juvarra uit Messina (1678-1736), een van de leidende architecten en stadsplanners in het Europa van de 17de eeuw. Tot en met 19 september in het Palazzo Reale.

Palermo

'Des européens': foto's van Henri Cartier-Bresson ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag. Tot en met 16 augustus in de Cantieri Culturali della Ziza.

Pozzuoli (Napels)

Recente gouaches van Sol LeWitt, t/m 21 september op een expositie in de Galleria Artiaco, Corso Terracciano 56.

Rome

Sculpturen van Giuseppe Ungaretti (1913-1987), de 'Italiaanse zoon van Rodin', nog t/m 31 juli in Galleria L'indicatore.

Teramo

In Santuario di San Gabriele wordt de achtste biënnale voor gewijde kunst, t/m 20 september.

Siena

Installaties van de Engelse kunstenaar Tony Cragg, t/m 13 september in het Palazzo Pubblico, Santa Maria della Scala en Prato di Sant'Agostino.

Tarquinia en Tuscania

Tot en met 2 augustus het festival Torri d'Avvistamento (Uitkijktorens): visuele kunst, muziek, dans, theater, performances. In Tarquinia (Via delle Torri) exposeren tien Nederlandse kunstenaars. Tel. 0039-0766-849223.

Verona

Sculpturen van Sol LeWitt en installaties van de Catalaan Jaume Piensa, t/m 13 september in het Palazzo Forti, Via Forti 1.

Meer over